Anderlecht kampioen, Club naar Uefa

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht kampioen, Club naar Uefa
Foto: © SC

Anderlecht heeft zijn 28e titel binnen. De Brusselaars klopten zoals verwacht Zulte Waregem en zagen bovendien Standard onderuit gaan tegen AA Gent. Club Brugge gaat naar de Uefa-beker, AA Gent speelt Intertoto en Lierse moet in de eindronde strijden voor het behoud.

Eigenlijk was de winst van Anderlecht niet eens nodig. Standard ging immers op eigen veld onderuit tegen AA Gent. De Rouches raakten geen bal en verloren na doelpunten van Grégoire en Pavlovic. Gent is daardoor zeker van Intertoto-voetbal.

Anderlecht won ondertussen vrij makkelijk van Zulte Waregem. Doelpunten van Traoré en Tihinen en een owngoal van Dindeleux deden de West-Vlamingen de das om. Anderlecht kampioen én rechtstreeks naar de Champions League. Een prachtig afscheid voor Pär Zetterberg.

Club Brugge haalde ondertussen met glans zijn Uefa-bekerticket binnen. Twee treffers van Bosko Balaban en ééntje van Philippe Clement zorgden voor de overdreven 3-0-verliescijfers voor Racing Genk. Een mooi afscheid voor Gert Verheyen, die net als Zetterberg stopt met voetballen.

In Lier werd er niet gefeest. Lierse moet immers eindronde spelen voor het behoud in eerste klasse. Lierse won zelf met 1-0 van Roeselare dankzij een treffer van Mrdja en een rode kaart voor Vaesen. Toch werd het een baalavond voor Lierse, want Beveren won in de slotminuten van Moeskroen na een treffer van Diallo.

Voor de rest waren er nog een hoop eindeseizoenswedstrijden: Lokeren - Germinal Beerschot werd 1-2, Sint-Truiden - FC Brussels 0-1, Westerlo - La Louvière 2-1 en Charleroi - Cercle Brugge 0-1.

Uitgebreide verslagen volgen later.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties