Charleroi te sterk voor Cappellen

Steven Bologne
| 0 reacties
Charleroi te sterk voor Cappellen
Foto: © SC

Cappellen is er niet in geslaagd om een finaleplaats af te dwingen in de eindronde. In het eigen Jos Van Wellenstadion verloren de geel-roden met zware, welliswaar overdreven, 1-4 cijfers van Olympic Charleroi.
 
Cappellen zorgde voor het eerste doelgevaar in de wedstrijd, Cisse Severeyns kwam een koplengte te kort op een scherpe vrije trap van Zinho Chergui. Aan de overzijde haalde doelman Wim Ferket de doorgebroken Nassa Niangbo onderuit en mocht de bal terecht op de stip. Wognonwon Péhé nam de honneurs in ontvangst en schoot het leer buiten het bereik van Ferket in doel; 0-1. Cappellen reageerde niet aangeslagen en vocht terug met Sven Schoenmaekers in de hoofdrol. Peter Meeusen zonderde Severeyns af voor doelman Manory Delferrière, Severeyens kon de bal niet laag houden en besloot onbegrijpelijk over. Schoenmaekers had net voorbij het eerste kwartier tot twee keer toe de gelijkmaker aan de voet, eerst werd zijn schot in de kleine zestien afgeblokt, vervolgens kopte hij een gemeten voorzet van Severeyns voorlangs. Een tot dan vrijwel kansloos Olympic was voetballend de betere ploeg maar vergat voorin om voor het nodige doelgevaar te zorgen. Niangbo besloot na een knappe 1-2 met Péhé nipt naast. Op het halfuur trok Tim De Keyser bezoeker Niangbo onderuit, scheidsrechter Gregory Delcorps had hiervoor een tweede strafschop kunnen fluiten maar ging niet in op het appel. Het derde kwartier ging vlot over en weer met kansen aan beide zeiden. Gaetano Lamonaca, Niangbo en Péhé dwongen doelman Ferket meermaals tot ingrijpen. Aan de overzijde was het een hard werkende Thomas Stevens die van kortbij op de doelman besloot. Ook Augusto Da Silva en Severeyns botsten op een sterke Delferrière.
 
De bezoekers wisten ook na de pauze onmiddellijk te scoren. Wim Ferket ranselde tot twee keer toe van kortbij een bal uit doel, op het schot van Kevin Nieus had hij geen verhaal; 0-2. Cappellen had de mogelijkheid om meteen tegen te scoren via Da Silva, maar diens puntertje miste het doelkader. Een sterk combinerend Charleroi werd naarmate de wedstrijd vorderde duidelijk de betere, Cappellen was na dat tweede doelpunt helemaal het noorden kwijt. Ferket liet knullig een slap schot van Péhé door de benen glippen, gelukkig voor hem bracht de paal de bal tot stilstand. Het bleek slechts uitstel want luttele seconden later flaterde Ferket opnieuw en bood de bezoekers de 0-3 op een schoteltje aan. Ferket trapte een terugspeelbal ongelukkig op de hakken van Niangbo, die ging met de bal aan de haal en bood Péhé een niet te missen goal aan. Sven Schoenmaekers kopte vrijwel meteen de 1-3 tegen de touwen maar het bleek niet meer dan een eerredder. De bezoekers acteerden vele scherper en lieten in de slotfase nog heel wat kansen onbenut. De ingevallen Konan Aka legde na een prima uitgespeelde aanval de overdreven 1-4 eindcijfers vast.  
 
Charleroi gaat zo verdiend naar de finale van de eindronde, Cappellen mag de nacompetitie met opgeheven hoofd verlaten. De talrijk meegereisde supporters van Olympic waren na afloop door het dolle heen.
 
Scheidsrechter: Gregory Delcorps
Geel: Ferket, Meeusen (Cappellen) – Malacort (Charleroi)
Doelpunten: ‘7 Wognonwon Péhé 0-1 (pen), ’49 Kevin Nieus 0-2, ’65 Wognonwon Péhé 0-3, ’66 Sven Schoenmaekers 1-3, ’89 Konan Aka 1-4
 
CAPPELLEN: Ferket, Kortland, Mücher (’72 Dekkers), De Keyser, Rombouts, Chergui, Schoenmaekers, Da Silva (’84 Geeraerts), Severeyns, Meeusen en Stevens (’72 Delcour)
 
CHARLEROI: Delferrière, Niangbo, Bolou, Malacort (’88 Terwaeghe), Nieus, Pedini (’79 Aka), Péhé, Moreau, Lamonaca (’72 Baghdad), N’Diaye en Delière  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties