Belgische spelers zonder contract op een rijtje

Philippe Crols
| 0 reacties
Belgische spelers zonder contract op een rijtje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Over goed anderhalve week wordt in Brugge het voetbalseizoen 2006-2007 op gang getrapt door Club Brugge en AA Gent. Zo kort voor het competitiebegin zitten er toch nog een heel aantal spelers zonder contract en dus ook zonder club. Gazet van Antwerpen gaf dinsdag een overzichtje van de voornaamste Belgische contractloze profspelers. 

Beginnen doet de Antwerpse krant met doelman Bram Verbist. Deze verliet Germinal Beerschot om als eerste doelman aan de slag te gaan, maar zowel bij het Nederlandse Fortuna Sittard als bij het Roemeense Dinamo Boekarest wist de 22-jarige doelman geen contract te versieren. 

Ook de 27-jarige Bjorn De Wilde heeft nog geen club. De spits die vorig seizoen nog bij Westerlo speelde maakt zich echter hoegenaamd geen zorgen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik nog aan de bak kom. Een slechte competitiestart, blessures... Na twee speeldagen zoeken ze al naar spitsen. Een scorende spits kan iedereen gebruiken en als ik een kans krijg, stamp ik ze binnen. Het enige probleem is dat ik te weinig speelgelegenheid krijg", klinkt het zelfzeker. 

Dan is er ook de ex-spelmaker van Cercle Brugge, Harald Meyssen. Ook voor hem is er nog steeds geen nieuwe club. Meyssen weet dat zijn leeftijd van 34 een mogelijk probleem is, maar weet ook dat hij amper geblesseerd is en hij naar eigen zeggen nog twee seizoenen eerste klasse aankan. Stiekem hoopt hij nog op een Nederlandse club. 

Ondanks het feit dat enkele clubs in België, onder andere Germinal Beerschot en Lierse, belangstelling toonde in Didier Dheedene zit de ex-speler van Austria Wien, Anderlecht en Germinal Ekeren ook nog altijd zonder club. Ook hij heeft echter al de respectabele leeftijd van 34. 

Interesse was er ook voor doelman Marc Volders genoeg. Hij keerde het gedegradeerde RBC in Nederland de rug toe en kon rekenen op belangstelling van Ipswich, Lierse en Beveren, maar voorlopig is hij nog niet aan de slag bij een nieuwe club. Zijn teamgenoot van vorig seizoen bij RBC, verdediger Sidney Lammens, heeft ook nog altijd geen nieuwe club gevonden. De 29-jarige verdediger kon wel eventjes rekenen op de belangstelling van Roeselare en Lierse, maar echt concreet werd het eigenlijk nooit. 

Dan hebben we nog Karel Snoeckx die nog wel een contract heeft, maar niet meer gewenst is bij Germinal Beerschot. Snoeckx wil naar eigen zeggen alle clubs proberen zolang er maar ambitie aanwezig is. Dit in tegenstelling tot zijn collega Philippe Léonard. Die kreeg geen nieuw voorstel van Standard, maar wil niet naar eender waar trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties