De Keersmaecker: "Ik ben geen tussenpaus"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Keersmaecker: "Ik ben geen tussenpaus"
Foto: © SC

Enkele weken geleden werd François De Keersmaecker aangesteld als nieuwe voorzitter van de Belgische Voetbalbond. Een tussenpaus, volgens velen. De Keersmaecker wil daar echter niet van weten. In een gesprek met Sporza gaf hij zijn visie op de Belgische voetbalwereld.

"Ik ben gekozen voor een jaar, maar wil langer blijven", laat De Keersmaecker duidelijk verstaan. "Ik ben geen tussenpaus en ook geen stroman van Roger Vanden Stock. Vanden Stock is een goeie collega en heeft me gesteund tijdens mijn kandidatuur, maar ik ben niet van plan hem slaafs te volgen. Ik leg mijn eigen accenten." 

"Eerst en vooral wil ik de structuur van de bond aanpakken. De huidige structuur geeft aanleiding tot problemen, zo kunnen we niet voort. Het plan staat op papier, het is tijd voor actie nu. Het Uitvoerend Comité, ons belangrijkste orgaan, is namelijk niet slagvaardig genoeg."

"Iets als de zaak-Ye mag nooit meer gebeuren in ons land", gaat De Keersmaecker verder. "De clubs moeten gezond zijn, zo vermijden we dat dergelijke figuren proberen om te infiltreren. We hebben een licentiemanager die zeer goed werk levert, maar er moet ook een constante evaluatie van de boekhouding zijn."

Maar wanneer krijgen we nu eindelijk straffen in die zaak-Ye? "Er kwam inderdaad nog geen krachtig signaal, maar de Controlecommissie kon dan ook haar werk niet ongestoord voltooien. Wees maar gerust dat de schuldigen gestraft zullen worden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties