Moeskroen verliest, Beveren gelijk, Roeselare wint

Philippe Crols

Club Brugge oefende dinsdag in de vooravond al tegen Borussia Mönchengladbach en verloor zijn partij met 2-1. Naast Club speelden ook Moeskroen en Roeselare nog een vrienschappelijk duel. De eersteklassers kenden wisselend succes, maar als u naar de tegenstanders kijkt mag het geen verbazing wekken dat Moeskroen aan het kortste eind trok en Roeselare aan het langste eind. Ook Beveren speelde vrienschappelijk. Tegen tweedeklasser Hamme werd er slechts een gelijkspel behaald.

Moeskroen speelde dinsdagavond zijn galamatch tegen de Franse subtopper RC Lens. Er werd met 1-3 verloren. Boukari scoorde voor de Fransen na twintig minuten spelen. Net voor rust verdubbelde Vignal de score. Toen Cousin net na rust de 0-3 scoorde was het helemaal over en out. Custovic kon in de slotfase enkel nog de eer redden.

Roeselare nam het op tegen vierdeklasser KVG Oostende. De eersteklasser die Europees actief is won met 0-3. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Tussen de 0-1 en 0-3 van Annys door scoorde Dufoor de 0-2.

Beveren kwam tegen tweedeklasser Hamme niet verder dan 2-2. Het moet wel gezegd worden dat de Waaslanders met een veredeld B-elftal aan de start kwamen. Kaiper zette zijn ploeg vrijwel meteen op voorsprong, maar niet veel later maakte De Meyer gelijk. Via Buzkiewicz kwam de eersteklasser op het halfuur wel terug op voorsprong, maar via een strafschop in het slotkwartier behaalde Hamme nog een gelijkspel.