Arezzo naar Serie C; Milan extra boete?

Arezzo naar Serie C; Milan extra boete?
Foto: © SC

Op dag twee van het tweede gedeelte van het Calciopoli-schandaal is de zaak Arezzo aan de beurt geweest. Na het horen van de pleidooien eiste procureur Stefano Palazzi dat de ploeg naar de Serie C1 wordt verwezen met drie minpunten ondanks het feit dat de rechtstreekse betrokkenheid van de club of één van de bestuursleden niet bewezen is.
 
In deze zaak concentreert zich alles op de wedstrijd Arezzo – Salernitana. In een onderschept telefoongesprek vraagt Gennaro Mazzei, voormalig official van de Italiaanse voetbalbond, aan lijnrechter Stefano Titomanlio om de aanvallen van Salernitana te beperken. Voor beiden vraagt Palazzi dan ook een schorsing van vijf jaar.
 
In deze zaak is er ook een link naar AC Milan. Voormalig medewerker Leonardo Meani zou op de hoogte geweest zijn van de zaak, maar heeft niets gemeld. Omwille daarvan vraagt Palazzi een extra schorsing van drie maanden bovenop de schorsing van 2,5 jaar die Meani al kreeg na het eerste gedeelte van het Calciopoli-schandaal. Palazzi eist ook dat Milan zou veroordeeld worden tot het betalen van een boete van 10.000 euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties