Lokeren gaat voor Ikedia

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren gaat voor Ikedia
Foto: © SC

Sporting Lokeren zit voorlopig nog met een smalle kern. Dus wordt er nog gezocht naar enkele spelers op verschillende posities.

Op de rechterflank was Mirsad Beslija een lange tijd in beeld. Zijn club Hearts staat echter bekend als een moeilijke club om mee te onderhandelen en aangezien dit ook geldt voor Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht verliepen de onderhandelingen stroef. Het prijskaartje van Beslija is ook niet min en dus dacht Lokeren er aan om de Bosniër te huren voor 1 jaar. Uiteindelijk sprongen de onderhandelingen toch af.

Maar omdat Gunther Van Handenhoven, de vaste rechterflank van Lokeren, kampt met hevige knieproblemen en meer vertoeft bij de Lokerse kinesist dan op het trainingsveld, wordt er verdergezocht naar een alternatief. Lokeren lijkt nu de juiste man gevonden te hebben in de persoon van Pius Ikedia. De kleine Nigeriaan heeft al enkele caps verzameld voor zijn land en speelde al voor topclubs in Nederland, waaronder Ajax en vorig jaar nog AZ. Maar daar willen ze hem nog voor het einde van de transferperiode kwijt. Hij is er overbodig en is bovendien vaak geblesseerd. De 26-jarige Nigeriaan kan nu dus op hevige interesse van Lokeren rekenen.

Indien Ikedia komt, komt de topper tegen Gent natuurlijk nog te vroeg voor hem. Wie misschien wel weer fit geraakt, is Zvonko Milojevic, het betrouwbare sluitstuk van Sporting. Hij is echter ook vaak geblesseerd en kon dit seizoen nog niet spelen. Hij sloot deze week aan bij de groep, net als een andere speler die al lang geblesseerd was, Ali Bouab. Hij is misschien de vervanger voor Joao Carlos, die veel interesse uit Frankrijk geniet. In dat kader zou Lokeren ook nog geïnteresseerd zijn in Kevin Hatchi van Moeskroen. 

Verder kijkt de club ook nog uit naar een doelman. De reden is, jawel, het vele blessureleed van de doelmannen Lazic en Milojevic. Ook een extra spits lijkt geen overbodige luxe voor de Waaslanders. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties