Boca Juniors neemt WK-coach in dienst

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Boca Juniors neemt WK-coach in dienst
Foto: © SC

De Argentijnse topclub Boca Juniors heeft een opvolger gevonden voor de naar de Argentijnse nationale ploeg vertrokken Alfio Basile. Het gaat om Ricardo La Volpe, de bondscoach van Mexico op het afgelopen WK in Duitsland. De Argentijn keert dus terug naar het thuisfront en tekende in La Bombonera een contract voor één seizoen. La Volpe was sinds februari 2003 de nationale selectieheer van Mexico.

Eén maand geleden nog liet de 54-jarige La Volpe nog verstaan dat hij liever geen coach zou worden van de club omdat hij te weinig afweet van het hedendaagse Argentijnse voetbal. Op 15 september gaat zijn trainersperiode in, daags na de return van de Zuid-Amerikaanse Supercup tegen het Braziliaanse FC São Paulo.

La Volpe was lange tijd weg uit Argentinië. Hij sloot zijn loopbaan als doelman af in Mexico en trainde er nadien acht clubs vooraleer als Mexicaans bondscoach aan de slag te gaan. In Argentinië speelde La Volpe enkel voor Banfield, San Lorenzo en de nationale ploeg. Hij was derde doelman op het WK '78 in eigen land dat ook werd gewonnen.

Sinds 1931 is het trouwens de vijfde keer dat Boca Juniors door een voormalige doelman zal worden getraind. Zijn vier voorgangers slaagden er nooit in de titel te bemachtigen. Voor clubadviseur en hardcore fan Diego Armando Maradona is dat een slecht voorteken. [AN]


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties