Wedstrijd Roeselare zorgt voor onrust bij bookmakers

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wedstrijd Roeselare zorgt voor onrust bij bookmakers
Foto: © SC

Roeselare verloor gisteren verrassend met 5-0 bij het Cypriotische Ethnikos Achnas. Die uitslag zorgde niet alleen voor onrust in Roeselare zelf, maar ook bij de verschillende Europese bookmakers. De wedstrijd werd immers enkele uren voor de aftrap door verschillende bookmakers geannuleerd.

Dat gebeurde omdat er verdacht veel ingezet werd op een ruime overwinning van Ethnikos. Vooral vanuit Servië werd er veel ingezet. Op zijn minst opmerkelijk, want de wedstrijd werd geleid door een Servische scheidsrechter en bij Ethnikos spelen er ook vijf Serviërs. De grote geldstroom was genoeg voor de meeste Europese bookmakers, waaronder Betfair, om de wedstrijd uit het aanbod te halen.

Ook onder de gokkers zelf zorgde de wedstrijd voor oproer. Op verschillende gokfora werd uren voor de wedstrijd al melding gemaakt van eventuele omkoping ten voordele van Ethnikos. 

Gokexpert Karel D'Hont, die vorig jaar vaak in het nieuws kwam tijdens de zaak-Ye, insinueerde toen al dat er vaak omkoping voorkomt in de voorrondes van de Uefa-beker. D'Hont noemde daarbij vooral Georgië en jawel, ook Cyprus. [TH]


    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties