Nationale jeugd doet het goed

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Nationale jeugd doet het goed
Foto: © SC

Terwijl de Belgische nationale ploeg blijft sukkelen, doet de jeugd het erg goed. De -18-jarigen wonnen afgelopen week een prestigieus toernooi in Tsjechië en ook de -17-jarigen toonden hun talent.

De Belgische -18-jarigen namen vorige week deel aan het prestigieuze toernooi Vaclav Jezek in Tsjechië. De jonge Duivels namen een mindere start in de poules met een 1-1 gelijkspel tegen Ijsland, maar na winst tegen Polen (2-3) en Slovakije (0-2) wonnen ze alsnog hun poule. Daardoor mochten ze de finale spelen tegen gastland Tsjechië. Wittesaele bracht België op voorsprong, maar de thuisploeg kwam langszij via Rabusic. Uiteindelijk moesten penalty's uitsluitsel brengen en daarin toonde België zich het sterkst: 3-5.

Jelle Vossen sloot het toernooi af als topscoer met vijf treffers. Kapitein Axel Witsel werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.

De Belgische -17-jarigen speelden ondertussen de Toto Cup in Oostenrijk. Zij eindigden tweede. Tegen Zwitserland werd eerst verloren met 1-4, maar dat werd meteen uitgewist tegen Hongarije met een 1-2 zege. Uiteindelijk speelde men op de slotspeeldag nog 1-1 gelijk tegen gastland Oostenrijk.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties