Meyssen: 'Dat ik dit nog mag meemaken'

Bart Hermans
| 0 reacties
Meyssen: 'Dat ik dit nog mag meemaken'
Foto: © SC

De wedstrijd tussen Oostende en Antwerp van zaterdagavond was er eentje van een heel hoog niveau. Beide ploegen brachten negentig minuten aan een stuk schitterend voetbal. Een propagandamatch om duimen en vingers van af te likken. "Ik heb er van genoten", zei uitblinker Harold Meyssen na de wedstrijd. "Vooral omwille van de manier waarop we een stevig Antwerp in de tang hielden. Dit belooft voor de toekomst, want niemand zit aan het plafond van zijn mogelijkheden."
 
Wie de wedstrijd moest missen zal het zich beklaagd hebben. KV Oostende deed aan klantenbinding en toont zo dat het dit seizoen meer wil doen dan alleen maar meedraaien in tweede klasse. Het enthousiasme straalt gewoon van de gezichten en laat ook Harold Meyssen niet onberoerd.
"Van een aangename rentree gesproken", slaat de Limburger de nagel op de kop. "Dat ik zoiets in mijn 'oude' dag mag meemaken. Het is gewoon heerlijk om dagelijks in dergelijke entourage te mogen werken. Vooral het niveau van tweede klasse in het algemeen verrast me in de meest positieve zin. Ik heb nu al vijf clubs aan het werk gezien en nog geen enkele stelde me inzake spelniveau teleur. Het gevechtsvoetbal dat tot voor kort nog het handelsmerk was van tweede klasse is voor het ogenblik met geen vergrootglas te bespeuren. Iedereen wil voetballen en strijdt met open vizier. Dan is het de logica zelve dat er tussen de lijnen iets te beleven valt."

Meyssen heeft de voorbije weken al meermaals bewezen dat hij dit Oostende veel kan bijbrengen, maar toch ervaart hij nog een bepaalde conditionele achterstand. "Mijn ervaring is voor deze ploeg natuurlijk een belangrijke troef, maar anderzijds voel ik me op het conditionele vlak nog niet helemaal top. Kan moeilijk anders met nog maar twee volledige wedstrijden in de benen. Mijn rendement kan minstens nog met 30 procent worden verbeterd. Dit geldt ook voor de ploeg in het algemeen. Anderzijds is het hoopgevend om vast te stellen dat het plaatje wekelijks beter in elkaar past."
 
"Met het Oostendse bouwproces gaat het alvast de goede richting uit. Vooral op het mentale vlak zal deze prestatie tegen Antwerp ons vleugels geven. Bevestigen zaterdag op Dessel is de nieuwe uitdaging." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties