Anderlecht voor moeilijke verplaatsing

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht voor moeilijke verplaatsing
Foto: © SC

Leider Anderlecht staat vrijdagavond voor een moeilijke opgave bij Charleroi. Tot nu toe verloor paars-wit amper twee punten. Charleroi doet het voorlopig ook goed met 11/18. 

Een match bij Charleroi is geen pretje voor Anderlecht. De Brusselaars wisten er immers al drie seizoenen niet meer te winnen. Ook dit keer zal de thuisploeg zijn vel duur verkopen. Voor deze klepper kan Jacky Matthijsen niet rekenen op Kere en Akgül. Beide spelers zijn geschorst. Kere zal centraal vervangen worden door Defays. Hierdoor komt Detal in de ploeg op de rechtsachter. Voorin starten Orlando en Akpala. Zij zullen onder andere gesteund worden door Oulmers, Camus en Smolders. Verder zijn Van Aerschot en Diallo geblesseerd. Die laatste moet een knieoperatie ondergaan en is enkele maanden buiten strijd. 

Trainer Matthijsen staat ervoor gekend de straffe uitspraken niet te schuwen. Ook nu gaat hij fel tekeer. Volgend seizoen verlaat hij zeker Charleroi. Naar eigen zeggen heeft hij in België enkel nog iets te zoeken bij een topclub, anders is het buitenland een optie. Toch heeft Matthijsen ook bij de Waalse club nog ambitie. "Het doel is top vijf. Met 11/18 zijn we maar karig beloond."

Anderlecht verloor dit seizoen amper twee punten. Twee weken geleden werd bij Moeskroen 1-1 gelijk gespeeld. Toch kon ook paars-wit nog niet helemaal overtuigen. Bij de Brusselse club blijven Proto, De Man, Siani en Tioté geblesseerd. Ook Juhasz is nog onzeker met een dijblessure. Franky Vercauteren heeft voor de rest te maken met positieve selectieproblemen. Toch lijkt hij met Vanderhaeghe naast Biglia te kiezen voor een extra controlerende middenvelder. Daardoor wordt het voorin kiezen tussen Frutos en Tchité naast Hassan en Boussoufa. Achterin vormen Pareja en Deschacht weer het centrale duo. Legear, Leiva, Mpenza en Serhat bevolken de bank.

Franky Vercauteren heeft alvast veel respect voor de tegenstander. Hij noemt het de eerste van drie toppers deze week. Paars-wit speelt deze week immers nog voor de Champions League in Athene om volgend weekend Racing Genk partij te geven. Toch is hij ambitieus. "We moeten drie keer winnen, met goed voetbal. We zullen iedereen nodig hebben, want sommigen kunnen geen drie keer 90 minuten aan." Met de match in Athene zijn de spelers nog niet bezig, daarvoor is ook deze match te belangrijk. "degenen die hun voetje terugtrekken zouden wel eens niet kunnen spelen in Athene. Soms raak je sneller geblesseerd als je je voetje niet zet."

De partij wordt afgetrapt om 20.30 uur. Scheidsrechter van dienst is Johny Ver Eecke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties