Interview Antwerp - Tienen : reacties

Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp - Tienen : reacties
Foto: © SC

Na de wedstrijd gingen we op zoek naar enkele reacties. We vonden Kirk Hilton bereid om een en ander te zeggen over de wedstrijd. Uiteraard konden we niet anders dan eerst te vragen of Hilton het een moeilijke wedstrijd vond ? De Engelse verdediger antwoordde : "Ik denk dat we inderdaad een moeilijkere wedstrijd dienden te spelen dan de score doet vermoeden. Zeker toen ze tot 2-1 teug kwamen. Daarna konden gelukkig ons snel herpakken en de 3-1 scoren. Daarna zijn we gewoon blijven voort spelen. Ze sloten de box goed af tot aan het derde doelpunt en hielden veel man achter de bal wanneer nodig."  Uiteraard vroegen we hem ook of hij denkt dat de uitslag kan helpen om met extra geloof in eigen kunnen naar Mechelen te trekken volgende week. "Natuurlijk is deze zege goed voor ons vertrouwen. Het zal ons zeker helpen om volgende week in Mechelen bevrijd van te grote druk te kunnen spelen."

We luisterden ook nog even mee naar Gunter Verjans. De ervaren speler ontbreekt volgende week in Mechelen. Doet dat pijn ? "Uiteraard wel. Ik had er graag bij geweest, maar het is nu niet zo." Is het ook daarom dat je op de bank begon vandaag ? Welsh gaf dit al aan op de persbabbel. "Inderdaad. De trainer wou alvast in deze wedstrijd een andere opstelling uitproberen en zo zorgen voor de nodige automatismen op Mechelen. Ik wist van op voorhand dat ik op de bank zou starten. Ik had daar geen problemen mee. Het was in het belang van de ploeg." Zulke uitspraken typeren toch een rasechte teamspeler zoals Verjans.

Tenslotte vroegen we Andy Welsh of hij tevreden was met de wedstrijd. Typerend voor de steeds vriendelijke assistent-coach gaf hij ons gelijk een haarfijne analyse: "We zijn uiteraard tevreden met de punten. We startten zeer snel en degelijk en bekroonden dit met twee doelpunten. Daarna gleden we jammer genoeg weer even weg. Ik blijf hameren op die consistentie. Indien we deze kleine inzinkingen kunnen bannen dan zijn we rijp voor de titel.". De tegenstander speelde zeker in het tweede halfuur niet slecht. "Ze hadden een degelijke balcirculatie en bij momenten goede passing. Ze kwamen even terug in de wedstrijd, maar toen reageerden we gepast en konden we het volledig afmaken". Is dit dan toch geen teken van weerbaarheid ? "Best wel, maar die korte inzinkingen zouden we moeten zien kwijt te spelen. Laten we nu eerst maar vooruit beginnen kijken naar de moeilijke wedstrijd van volgende week."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties