Volle buit voor Celtic dankzij strafschop

Kristof Blomme

Celtic Glasgow heeft de belangrijke thuismatch tegen FC Kopenhagen winnend afgesloten. De Schotten wonnen met 1-0 na een strafschopdoelpunt van Miller. Celtic telt nu twee punten meer dan Kopenhagen en Benfica.

Ondanks het uitvallen van Vennegoor begon Celtic goed aan de match. Nakamura trapte op doel, maar zijn schot werd afgeblokt. Ook Zurawski kon vroeg in de match dreigen. Hij kopte net naast na een goeie voorzet van McGeady. Tien minuten voor de koffie kwam de thuisploeg uiteindelijk verdiend op voorsprong toen Nakamura in het strafschopgebied werd neergehaald door Gravgaard. Miller faalde niet vanop elf meter, hoewel Christiansen er heel dicht bij zat. Even later had Christiansen wel een uitstekende redding in huis na een kopbal van diezelfde Miller.

Na de rust probeerde Kopenhagen toch iets terug te doen. Silberbauer kopte net over. Halfweg de tweede helft moest doelman Boruc voor het eerst ingrijpen. Veel moeite had hij echter niet met een uithaal van ver van Norregaard. Celtic kon nog weinig tegenprikken. McGeady stuurde Miller weg, maar zijn poging werd nog afgeblokt. Dat was de beste kans voor de thuisploeg na de pauze. De laatste mogelijkheid van de match was nog voor de Denen. Hutchinson krulde het leer net naast. Kopenhagen blijft op één punt steken, Celtic telt er drie. [AN]