Junkies Frameries - ZVC Borgerhout

Voor de wedstrijd moest Borgerhout enkele vaste waarden missen. Allereerst ontbrak Ahmed Ajouaou, na het dubbel geel van vorige week, op het appèl. Karim El Moussaoui werd sinds Seraing niet meer geselecteerd en Nordien El Farissi bouwde bij de beloften verder aan zijn fysieke paraatheid na een aanslepende blessure. Kamal Belmhani bleef licht geblesseerd aan de kant. Wel fit was Mohamed Kasmi ook al sukkelde die de voorbije periode met een lichte blessure. El Guir voegde zich na een weekje rust opnieuw bij de kern.

Bij Junkies kon men opnieuw beroep doen op Marc Lopez, die het seizoen gestart was bij de buren van Carolo Frameries. Frederic Duponcheel verscheen niet op de afspraak.

EERSTE SPEELHELFT

Frank Luypaert en Aziz Sabi selecteerden Talhaoui in doel en verder El Guir, Joundi, Sababti en Zeroual om deze partij af te trappen. Coach Bartolotti begon met Brohet in doel en verder Dahbi, Emilio, Eder en Benbouali.

Borgerhout begon sterk geconcentreerd aan de partij, ving de thuisploeg snel op en zette druk vooruit van bij het eerste fluitsignaal. Frameries bleek een bijzonder steriel acterende formatie waarin maar enkele vage looplijnen te herkennen waren en waarbij vrijwel alle gevaar te vinden zou blijken in een stevige trap uit de tweede lijn.  Na anderhalve minuut kreeg Emilio de bal voor doel waar Eder een deviatie probeerde die zo’n 2 meter naast de kooi van Talhaoui passeerde. Veel meer gevaar ging er uit van de splijtende dieptepas van Sababti die door El Guir werd opgewipt en maar nipt naast het Frameries doel buiten vloog.Een uitbraak van Eder leverde een pas op naar Benbouali maar die besloot onbesuisd in het zijnet. Na 3 minuten werd Dahbi diep gestuurd maar Morad Talhaoui had de hoek goed verkleind zodat de aanvaller nog enkel op het lichaam van Morad wist te knallen en zo een corner kon versieren. De balcirculatie bij Borgerhout in deze fase, en vrijwel in de hele partij, verliep zo’n 2 keer sneller dan bij de thuisploeg. De thuisploeg bleef het proberen met afstandsschoten die Talhaoui niet konden verontrusten. Na 7 minuten brak Sababti razend snel uit en lanceerde in zijn loop Joundi die rechts van hem was gevolgd. Doelman Brohet kwam ver uit zijn doel met succes tussen en verijdelde zo deze kans. Binnen de minuut deed zich een zelfde fase voor , maar nu week Sababti uit naar de zijlijn en bracht van daar de bal strak voor doel waar de inlopende Redwan Zeroual zo’n indruk maakte op de nochtans ervaren Lopez dat die de bal in eigen doel kaatste.

7’57”de minuut: Marc Lopez Perez (own goal): 0 – 1, Merkwaardig feit was dat pas na 8’24” de eerste blauwe kaart werd getrokken in deze zeer sportieve en uitstekend geleide wedstrijd. Na bijna 9 minuten had weer Sababti een linke stifter naar de verste paal in gedachten, maar opnieuw Brohet voorkwam een grotere voorsprong. Na 10 minuten probeerde Eder het met een schot maar dit miste alle overtuiging en Talhaoui had maar weinig moeite om de bal over zijn doel te tikken. Meer gevaar ging er uit van een nieuwe snelle uitbraak van Sababti, die weer Joundi in het straatje stuurde om door te tikken naar Kasmi . Mohamed kreeg net niet voldoende controle over de bal maar de thuisploeg en hun supporters hielden de adem al in. Het bleek uitstel van executie want bij een slap uitverdedigen pikte Sababti de bal in,  zette met een simpele stap in de breedte zijn tegenstander opzij en knalde dan droog met rechts naast de staak onder een vruchteloos duikende Brohet de 0 – 2  in het doel. 14’59”de minuut: Ahmed Sababti: 0 – 2

De volgende minuten bleef Frameries het met afstandsschoten proberen, maar Talhaoui voelde zich helemaal niet bedreigd omdat de meeste pegels nog niet in de buurt van zijn doelkader passeerden. In de 18de minuut richtte Benbouali wel een keertje goed maar met vuistwerk loste Morad ook die klus autoritair op. In de slotminuut ging weer Sababti aan de haal en nu liet hij met de zool de bal achter zich in de loop van Hzaïne, maar die lukte er net niet in om El Guir te bereiken die vrij voor doel stond. Even later kwam Hzaïne zelf in bal bezit voor doel maar de doelman wist zijn poging af te blokken.

RUSTSTAND: 0 – 2

TWEEDE SPEELHELFT

Borgerhout koos in de tweede helft om te starten met Zouggaghi in de plaats van Zeroual. Frameries wisselde  Dahbi voor Marc Lopez. Na een halve minuut beging de Borgerhoutse defensie een eerste fout een 2tal meter buiten het doelgebied. Eder en Emilio zetten zich met twee achter de bal. Eder nam de aanloop om dan met de zool klaar te leggen voor Emilio die pal op de muur knalde. Verder ging Borgerhout door op zijn elan. Met mooie snelle balcirculaties lieten de bezoekers de Junkies constant achter de feiten aanlopen. In de 22ste minuut zette Sababti zich weer eens op kracht door en kogelde toen richting Brohet die maar in 2 tijden vat kreeg op de bal. Een halve minuut later kwam El Guir helemaal alleen oog in oog met Brohet, maar Hafid zette de bal een meter naast de staak. In de 25ste minuut stonden deze keer de blauwe kartons voor de Junkies op 3 en voor Borgerhout zelfs op 4 stuks, ook al verliep de partij nog altijd uitzonderlijk sportief. In de 26ste minuut kreeg Mohamed Dahbi te veel vrijheid om de bal voor zijn rechter te leggen en met een fraaie gekrulde trap schilderde hij de bal op halve hoogte naast de staak In het Borgerhoutse doel. 26’08”ste minuut: Mohamed Brohet: 1 – 2

Het antwoord van Borgerhout leek niet lang op zich te laten wachten. Met een snelle omschakeling legde Kasmi diep in de loop van Zeroual, maar Redwan moest al te ver uitwijken waardoor hij enkel nog op Brohet kon mikken en zo een corner versierde. Borgerhout voerde de druk op om de afstand uit te diepen maar kende geen geluk in de laatste passes. Het hoge tempo en de druk op Junkies houden kostte ook blauwe kaarten en de 5de werd zelfs gepakt op de speelhelft van Frameries. Gelukkig voor Borgerhout liep op vlak van blauw pakken Frameries wel snel de achterstand in want in de 31ste minuut stonden ook zij met 5 blauwe kaarten op het scorebord. Frameries bleef wel hardnekkig aanklampen en met de dreiging van 10meters steeg de spanning in de hal.

In de 32ste minuut ging Touina op Talhaoui af maar Morad liet zich geen tweede keer verrassen. Schoten van Sababti en Joundi uit de tweede lijn konden Brohet dan weer niet verontrusten. In de 37ste minuut claimde Lopez een penalty maar dit leverde hem een terechte gele kaart op voor een al te duidelijk Schwalbe. De spanning bleef in de sporthal zinderen. Zelfs de oude rot Benbouali leek onder de indruk van de omstandigheden want anders trapt hij zijn schot niet met ruim 5 meter naast het kader. Uit een corner aan de overzijde kon Borgerhout dan weer geen kans creëren. In de 38ste minuut ging Kasmi op de intussen vliegende doelman af maar die maakte zich goed breed en verijdelde de doelpoging. Brohet liet zijn shirt dan over aan Mohamed Dahbi en in principe was de partij nog altijd niet gespeeld. In de slotminuut pikte Hafid El Guir de bal op en stuurde rechts van hem Sababti diep. Kasmi was op de linkerflank goed door gelopen en Sababti leverde de assist perfect af. Even nog leek Kasmi te aarzelen en hij controleerde tergend traag het leer om dan met een boogje achteruit te lopen en de bal met een opwippertje toch nog in het net te leggen. 39’07”ste minuut: Mohamed Kasmi: 1 – 3, Niet gezond voor hartpatiënten, maar dat zijn de wedstrijden van zvc Borgerhout zelden dit seizoen. Frameries probeerde nog alles , maar lukte er niet in nog dichterbij te komen.

EINDSTAND: 1 – 3

CONCLUSIE

Na deze wedstrijd neemt Borgerhout een zevende plaats in het klassement in met gelijke punten met het andere team uit Frameries, Carolo. Hasselt loopt maar 1 punt uit en onze volgende tegenstander, Paraske Bowl Morlanwelz, is maar 3 punten van ons verwijderd. De 3 volgende tegenstanders bekleden met andere woorden de 3 plaatsen die Borgerhout nog scheiden van een plaats bij de play-off kandidaten. Wezel, de tegenstander in onze laatste partij van deze heenronde, is naar een 13de plaats in de klassering teruggezakt na een nochtans spectaculaire start. Willen we ons echt als kandidaat voor die play-offs presenteren dan is de opdracht duidelijk: 12 op 12 halen en zo de misstappen tegen Lommel en Genk ongedaan maken.

Terug naar de wedstrijd van vrijdag kunnen we besluiten dat Junkies Frameries op geen enkel moment aanspraak mocht maken op zelfs maar één punt. De ploeg acteerde ongeïnspireerd en bijzonder traag. Maar ondanks de betrekkelijk weinig imponerende tegenstander moesten de Borgerhoutse supporters wachten tot de laatste minuut voor er opgelucht adem kon gehaald worden. Op basis van de afgedwongen kansen had het na de eerste helft al gemakkelijk 0 - 4 of zelfs 0 - 5 kunnen zijn als dat tikkeltje geluk en een dosis extra efficiëntie in de afwerking niet hadden ontbroken. In de eerste helft ging opnieuw de meeste dreiging uit van Ahmed Sababti terwijl Talhaoui zoals eigenlijk al het ganse seizoen een zeer betrouwbaar sluitstuk in doel is.

Het trainersduo Luypaert – Sabi heeft nu 14 dagen de tijd om de partij tegen Morlanwelz voor te bereiden. Met de terugkeer van Ajouaou en de anderen moet het mogelijk zijn de vicekampioen in zijn eigen hal ( of zeggen we in dit geval beter “hol”?) weerwerk te bieden.

Als de groep mentaal sterk blijft samen hangen dan is er meer dan voldoende klasse in de rangen om de lat heel hoog te durven leggen. We gaan er voor.

SAMENSTELLING JUNKIES FRAMERIES:

Dimitri Brohet ( doelman ), Michael Casciano (reservedoelman), Djemel Benbouali, Marc Lopez Perez, Stephan Globez, Mohamed Dahbi, Kaddour Touina, Emilio Azevedo, Eder, en Umberto Ruggiero.

Coach: Walter Bartolotti                                            Assistant-coach: Salvatore Fileccia

Samenstelling ZVC Borgerhout:Morad Talhaoui (doelman),  Aziz El Ajaji (doelman), Mohamed Joundi (kapitein), Ahmed Sababti, Mohamed Kasmi, Redwan Zeroual, Omar Zouggaghi, Abdelhafid El Guir en Yassine Hzaïne.

Coach: Frank Luypaert en Aziz Sabi            Assistent - Doelmantrainer: Mohamed Zemmouri

Technisch Directeur: Farid Achalhi            Afgevaardigde: Mostafa Oulad Haj Amar

Scheidsrechters: De heren Bultinck, Nottebaert en Demesmaecker.
Gele/rode kaarten: 37ste minuut: Marc Lopez: geel