Zweed voor Club, Roemeen voor Zulte Waregem

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zweed voor Club, Roemeen voor Zulte Waregem
Foto: © SC

De Uefa heeft bekend gemaakt welke scheidsrechters straks de Uefa-bekerwedstrijden van Club Brugge en Zulte Waregem mogen fluiten. Het gaat om een Zweed en een Roemeen.

Club Brugge – Dinamo Boekarest wordt gefloten door Martin Ingvarsson, een man van Zweedse afkomst. Ingvarsson is geen onbekende voor ons land. Eerder floot hij al Standard – Athletic Bilbao. Hopelijk kent Club donderdag meer geluk dan Standard, want de Rouches verloren destijds met 1-7. Ook Anderlecht maakte al kennis met Ingvarsson. De Zweed was immers ook van dienst toen Anderlecht in 1999 met 0-3 won op het veld van Leiftur. De Rode Duivels ten slotte speelden in 2003 onder zijn leiding 1-1 gelijk in Polen.

Bosko Balaban heeft trouwens uitstekende herinneringen aan Ingvarsson. In 2001 floot de Zweed de WK-kwalificatiewedstrijd Kroatië – Letland. De eindstand was 4-1 en Balaban scoorde zelfs een zuivere hattrick. Hopelijk voor Club kan hij donderdag een identieke prestatie neerzetten.

De wedstrijd van Zulte Waregem op het veld van Espanyol Barcelona wordt dan weer geleid door de Roemeen Pavel Cristian Balaj. Balaj was nog maar één keer in België actief, namelijk in 2004. Toen floot hij de Intertoto-confrontatie tussen Racing Genk en Marek Dupitzna. Genk won met 2-1.

Er is trouwens ook een Belgische scheidsrechter actief in de Uefa-beker. Johan Verbist fluit de partij tussen Slovan Liberec en Grasshoppers Zürich. Hij wordt vergezeld door zijn assistenten Vincent Despiegeleer en Eric Thiry en zijn vierde scheidsrechter Stéphane Breda.



    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties