STVV heeft met Houwaart nieuwe coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
STVV heeft met Houwaart nieuwe coach
Foto: © SC

Eersteklasser Sint-Truiden heeft met Henk Houwaart een opvolger gevonden voor Thomas Caers. De Nederlander bood zich de laatste weken aan bij allerhande clubs maar STVV lijkt nu de eerste die heeft toegehapt.

Vandaag wordt Houwaart wellicht voorgesteld als de nieuwe coach van de Limburgers. In Het Laatste Nieuws laat de 61-jarige Houwaart weten er geweldig veel zin in te hebben. "Dat STVV tegen de de degradatie speelt? Dat is toch tof. Dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Ik heb negen maanden niets gedaan. Ik kom nu bij een warme club terecht met fanatieke supporters die zoals ik willen winnen. Aan verliezen en puntendelingen heb ik een hekel", aldus Houwaart.

In Het Belang van Limburg zegt François Laureyssen, de raadgever van STVV-voorzitter Roland Duchâtelet, dat de onderhandelingen tussen Jan Ceulemans en Club Brugge over diens ontslagvergoeding niet opschoten en dat de club dan maar voor een andere coach ging. "Veel was er in België niet meer vrij. De keuze viel uiteindelijk op Houwaart omdat hij een pak ervaring heeft en bereid is met de huidige sportieve staf te werken", aldus Laureyssen.

Zo komt Houwaart na een al rijkgevulde carrière weer in België terecht. Hij begon destijds zijn carrière bij de toenmalige derdeklassers Roeselare en Aalst en via Cercle Brugge kwam hij bij Club Brugge terecht. Daar beleefde hij eind jaren '80 zijn grootste successen. Nadien trainde hij in België nog eens Cercle Brugge, KV Kortrijk, RC Harelbeke en AA Gent. Daarna was hij nog even in Griekenland en Cyprus aan de slag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties