Gretig G. Beerschot tegen efficiënt Standard

Van den Bossche Phil

Beide teams kwamen met een gehavend elftal aan de aftrap voor de eerste affiche van de 14de speeldag. De thuisploeg miste achteraan de gekwetste Dheedene, waardoor Tim Vleminckx (een kleine week terug uit blessure) zijn debuut mocht maken bij Germinal Beerschot. Verder miste de Mannekes Milenkovic en Cruz (geschorst), en de Argentijnen Colman en Quinteros (gekwetst). De bezoekers moesten het dan weer zonder sterkhouders Conceiçao en Rapaic stellen.

Germinal Beerschot begon zeer gretig aan de wedstrijd en voerde onmiddellijk druk op de verdediging van Standard. Dit leverde echter geen onmiddellijk doelgevaar op. Aan de overkant was het wel meteen raak. De eerste bal van de bezoekers over de middellijn was meteen de juiste. Via Defour en Deflandre kwam de bal op de borst terecht van De Camargo die hem vervolgens via de doelpaal in de netten werkte: 0-1 voor de Luikenaars.

Na het openingsdoelpunt sloten de Rouches alle rangen en ging de thuisploeg opnieuw opzoek naar een gaatje in de verdediging. Bijna lukte dat met een mooie lob van Jurgen Cavens (vandaag op het middenveld) die na een curve van 40 meter net achter het doel van Renard verdween. Germinal Beerschot deed wat het kon om nog voor de rust orde op zaken te stellen, maar verder dan een voorzet van de Wilde in de handen van de Luikse doelman kwam het niet. De Antwerpse topscorer Sterchele kon slechts één keer voor gevaar zorgen, maar werd foutief afgestopt door Onyewu, die hierdoor tegen geel aankeek.

Aan de overkant zorgde een zeldzaam bezoek van de Luikenaars aan de baklijn van Luciano bijna voor een nieuw doelpunt, maar via de doelman en de lat vloog de bal van de Braziliaan de Kielse tribunes in. Net voor de pauze plantte beloftespeler Falaini nog zijn elleboog in het aangezicht van Patrico Gonzalez, maar hij kreeg slechts geel van de scheidsrechter.

Na de pauze ging Germinal Beerschot opnieuw fris van start en dat resulteerde al snel in een mooie kans voor De Wilde, die miste. Vijf minuten later was het wel raak nadat debutant Patrico Gonzalez een hoekschop van Monteyne tegen de netten knalde. De verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg.

Op het uur kreeg De Camargo na zijn 8ste (!) overtreding een gele kaart voor een overtreding die wel heel erg naar rood rook. De thuisploeg ging misschien te gretig op zoek naar een snelle tweede treffer, waardoor achteraan gaten vielen en De Camargo 1 minuut later een voorzet van Jovanovic mooi kon binnenkoppen. Standard toonde Germinal Beerschot een duidelijke les in efficiëntie. De thuisploeg zette nu alles op de aanval, waardoor de Rouches gretig konden counteren. In de 75ste minuut kon Sa Pinto zo de 1-3 eindcijfers vastleggen. Een zwaar verdict voor de Kielenaars, doch een mooie uitzege voor Standard.