Zulte Waregem overwintert in Europa

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zulte Waregem overwintert in Europa
Foto: © SC

Ongelooflijk maar waar: Zulte Waregem speelt ook na de winter nog in de Uefa-beker. Door het thuisverlies van Austria Wenen tegen Sparta Praag zijn de Gaverbeek-jongens al na drie wedstrijden zeker van een ticket voor de derde ronde.

Zulte Waregem had aan overwinningen tegen Austria Wenen (1-4) en Sparta Praag (3-1) genoeg om zich te kwalificeren. Vorige week kreeg Essevee nog een serieuze opdonder op Espanyol (6-2), maar dat bracht de kwalificatie eigenlijk op geen enkel moment in gevaar. Het was eigenlijk wachten op de volledige zekerheid, en die kwam er dus donderdagavond. Sparta Praag klopte Austria Wenen, het enige team dat Zulte Waregem nog uit de volgende ronde kon houden. 

Zulte Waregem speelt over twee weken nog een laatste groepswedstrijd tegen Ajax. Die thuiswedstrijd zal bepalen of de fusieclub eerste, tweede of derde eindigt in de poule. Bij winst of een gelijkspel eindigt Essevee sowieso tweede in de poule, boven Ajax. Dan loot men in de volgende ronde een team uit de Champions League. Verliest Zulte Waregem, dan eindigt het derde en ontmoet men één van de poulewinaars uit de Uefa-beker.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties