Trainersbabbel na Hamme - Kortrijk

Rita De Meyer
| 0 reacties
Trainersbabbel na Hamme - Kortrijk
Foto: © SC

Na de wedstrijd VW Hamme – KV Kortrijk sprak voetbalkrantmet de trainers van beide ploegen.
 
Als eerste lieten we Rudi Verkempinck van Hamme aan het woord:
“Het was een terechte penalty voor Kortrijk maar in de eerste helft kregen we ook een heel goede kans die we moesten afmaken. Het was een wedstrijd die langs beide kanten op en neer ging. Als er echt een winnaar moet zijn ….
Het verschil zit hem in de omschakeling, zolang dat het 0-0 was waren ze dreigender dan wij. Met hun twee zwarte parels vooraan hebben ze heel veel snelheid. Je moet dan berekend aanvallen maar dat is niet zo evident maar we hebben alles gedaan wat we konden. Wat ik wel vond was dat onze rechterflank te weinig diepgang had. Het is een spijtige zaak voor Hamme. Nu hopen op een puntje in KV Mechelen en tijdens de winterstop uitkijken naar versterking.”
 
Denken je aan aanvallers als je over versterkingen spreekt?
 
“ Ja, een spits kunnen we gebruiken. Kaiper zat vandaag in de tribune, hij was uitgenodigd door de club. Er is interesse van Hamme voor hem als het financieel haalbaar blijkt. “

Ook de naam van Bouchouari doet de ronde?

“Nee, dat is niks voor ons. Hij heeft al kansen gehad in het verleden om naar ons te komen. Ten eerste is hij niet meer betaalbaar en ten tweede zal hij niet gemotiveerd naar hier komen, hij is naar Standard gegaan en om dan terug naar tweede klasse te komen … nee dat zie ik niet gebeuren.”
 
In welke richting moeten we dan denken?
 
“Kaiper is de enige momenteel. Er zijn nog twee jongens uit derde klasse maar het is heel moeilijk om die los te krijgen.”
 
Ook zijn er spitsen van Waasland genoemd.
 
“Dat is allemaal zever. Van Waasland nemen we niets!”
 

Nadien spraken we met de trainer uit het winnende kamp, Hein VanHaezebrouck:

Na deze wedstrijd staat u gedeeld vierde?
 
“ Nee, de rest moet nog allemaal spelen dus dat telt niet echt mee. We hebben te lang naar het klassement gekeken en dat doen we niet meer. We bekijken het week per week en op die manier zijn we heel tevreden met de overwinning vandaag. Het is de eerste keer dat we twee matchen kunnen winnen na elkaar. “
 
Het was een wedstrijd waarin degene die scoorde won?
 
“ Dat weet ik nog niet zo zeker. Het doelpunt viel daarvoor wat te vroeg. Er was nog genoeg tijd om iets tegen te doen en Hamme heeft dat ook ten volle geprobeerd. Hamme heeft een heel goede ploeg , ze zijn wel jong natuurlijk en ze missen op dat vlak wel wat ervaring om die beslissende eindpas te kunnen geven. Ik vind het een van de beter voetballende ploegen van de reeks. We hebben het zwaar gehad, we hebben goed moeten verdedigen vandaag. We hebben dat wel goed gedaan want we hebben maar weinig kansen weggegeven. We hebben natuurlijk ook zelf ruimte gekregen en als je dan geen enkele van die kansen afmaakt dan weet je dat het bibberen is tot het einde.”
 
Zijn de ambities bijgesteld want Kortrijk had toch de ambitie om mee te doen voor de titel?
 
“Dat was niet de ambitie, het was de ambitie om proberen een eindrondeticket te halen. De titel is niks voor ons. We hebben ons deel aan blessures gehad, waaronder belangrijke spelers, ze beginnen stilletjes aan terug te komen nu. Ik hoop dat we daar nu een tijd van gespaard blijven en dan zien we wel waar we eindigen.”
 
Gaan er in de winterstop versterkingen bijkomen?
 
“Ik had al versterkingen gevraagd voor het seizoen omdat ik wat gestalte mis voorin. Toen is men er niet op in gegaan dus ik reken eigenlijk op niets. Dan is alles wat toch komt supplementair en een verassing. Ik reken op niets want voor het seizoen dacht ik zelfs dat er een speler aangetrokken was en dan bleek dat van niet. Dan heb je een ontgoocheling in heel de ploeg , zowel de spelerskern als de technische staf.”
 
Door Kenneth Ringoot en Bart Hermans
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties