Penalty beslist wedstrijd

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Penalty beslist wedstrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hamme deed er goed aan om een overwinning te boeken tegen Kortrijk. Het startte dan ook fel, toch was het een kwartier wachten op een eerste poging op doel. Thomas De Meyer schoot in de handen van Mollez. Even later was er dan ook het eerste gevaar langs Kortrijkse kant, Jarakovic kon tot twee maal toe besluiten maar telkens te zwak om Meul te bedreigen. Meteen daarna werd aan de overkant D’Haeseleer afgezonderd voor Mollez, zijn schot gaat echter nipt voorlangs.
 
Op het half uur kwam Kortrijk dan nog eens dreigen, Nong kon net niet bij de voorzet van Landu-Tubi. Even later is het dan toch raak voor de mannen van Van Haezebrouck. Doelman Meul moet in de voeten van Landu-Tubi maar komt te laat. De Nederlandse scheidsrechter legt de bal op de stip en bestraft Meul met geel. Jarakovic zet de strafschop beheerst om. Vlak voor rust was er dan nog een doorbraak van Nong maar zijn schot kon Meul niet verontrusten.
 
Hamme trok na rust naar voor want het had punten nodig. Toch was er van echt doelgevaar geen sprake. Na een goed uur was er toch een uitmuntende Mollez nodig om de poging van De Meyer van de lijn weg te halen. Hamme begint nu echt te komen en hier kon KV Kortrijk ei zo na van profiteren. Op de counter kregen hun aalvlugge spitsen kansen. Landu-Tubi mocht meerdere malen richting Meul trekken maar deze reageerde telkens gevat. Vlak voor tijd was ook Hamme nog eens gevaarlijk. Een vluchtschot van Bart Goossens zoefde maar net naast de foute kant van de paal. Toch bleef de stand steken op een 0-1 overwinning voor de bezoekers uit Kortrijk.
 
VW Hamme toonde veel inzet maar de spitsen werden niet bereikt. Ook KV Kortrijk kon hier niet bijster veel tegenover stellen en zo was een gelijkspel allicht de verdiende uitslag te noemen vandaag. Het is dan ook illustratief dat de wedstrijd beslist werd door een stilliggende bal en dan nog de makkelijkste van allemaal. KV Kortrijk sluit nu aan bij de subtop en voor VW Hamme is het hopen op puntenwinst op KV Mechelen volgende week om zo min of meer gerust de winterstop in te kunnen gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties