Estudiantes overwinnaar in Argentinië

Mathias Dumarey

Estudiantes de La Plata is de grote overwinnaar geworden van de Argentijnse Apertura. Het versloeg in de beslissende playoff Boca Juniors met 2-1. Zo is Estudiantes na 23 jaar er nog eens in geslaagd om kampioen van Argentinië te worden.

Bij Boca Juniors zal men wel nog ettelijke nachten wakker liggen van de manier waarop men een zeker lijkende titel alsnog heeft kunnen verspelen. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie had het nog een marge van vier punten op Estudiantes.

Ook in het Estadio José Amalfitani had Boca aanvankelijk de beste papieren. In de derde minuut al kwam het team van Ricardo Lavolpe op voorsprong. Martin Palermo tikte aan de tweede paal een assist van Pablo Ledesma binnen. Nog voor het rustsignaal weerklonk, waren ook al twee spelers met rood naar de kleedkamars gestuurd. Pablo Alvarez (Estudiantes) en Ledesma (Boca Juniors) mochten direct het veld verlaten nadat ze met elkaar in de clinch waren gegaan op het veld.

Na de rust zorgde Estudiantes, getraind door Diego Simeone, voor de ommekeer. In de 64ste minuut scoorde José Sosa de 1-1 uit vrije trap. Tien minuten voor tijd viel uiteindelijk de winnende treffer. Hugo Pavone, de man in vorm bij La Pincha de laatste weken, profiteerde van het geklungel achterin bij Boca en kopte zo de 2-1 voorbij doelman Aldo Bobadilla.