Coelho tekent vandaag bij Racing Genk

Thomas Dubois
| 0 reacties
Coelho tekent vandaag bij Racing Genk
Foto: © SC

Jackson Coelho, ex-Westerlo, is de nieuwe spits van herfstkampioen Racing Genk. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Braziliaan arriveert vanmiddag in België om de laatste details rond z'n overgang in orde te brengen. In Brazilië speelde de linksvoetige aanvaller voor Flamengo, dat hem huurde van het Spaanse Getafe. Dat contract werd echter verbroken waardoor de 20-jarige speler zonder problemen kan tekenen.

De komst van Coelho is positief nieuws nadat de transfer met de Noor Iversen vorige week afsprong. Het is de bedoeling dat Coelho de vervanger wordt van de langdurig geblesseerde Ivan Bosnjak. Coelho stond niet bij de eerste drie op het verlanglijstje van technisch directeur Willy Reynders, maar zowel Iversen, Sonck als Mbo Mpenza bleken te hoog gegrepen.  

Toen Reynders aan het scouten was in Brazilië, sprak hij al met Coelho. Uit dat gesprek kon hij afleiden dat de Braziliaan maar al te graag zou terugkeren naar de Belgische competitie. Van toen af aan ging het snel, zeker omdat Genk z'n aanwinst mee wil nemen op oefenkamp naar Spanje. Dat oefenkamp begint al op 2 januari en vindt plaats in Oliva Nova. 

Coelho maakte vorig seizoen voor de winterstop furore bij Westerlo. De duur van het contract is nog onbekend. Vandaag legt de speler ook z'n medische tests af. Veel matchritme heeft Coelho niet, want in totaal speelde hij de laatste maanden maar 101 minuten, 29 minuten bij Getafe, 72 bij Flamengo. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties