Derdeklassers in Flanders Soccercup

Bart Hermans
| 0 reacties
Derdeklassers in Flanders Soccercup
Foto: © SC

Vandaag nemen we de derde klasse ploegen onder de loep die deelnemen aan het 2de/3de/4de klasse tornooi in de Fieldturf Tarkett Soccer Cup.
 
De deelnemende ploegen uit derde klasse zijn Standaard Wetteren, Olympic Charleroi, KSK Maldegem,KSV Oudenaarde en KLSK Londerzeel.
 
Standaard Wetteren doet het ook dit seizoen weer uitstekend. Ze behaalden 34 punten uit 15 wedstrijden en staan daarmee 1 puntje voor op concurrent Doornik. Het jaar 2006 was een gouden jaar voor Wetteren , er werd in dat hele jaar slecht één keer verloren in de competitie. Dat was op 28 oktober op Doornik, toen werd er verloren met 1-0. Het vertrek van Koen Schockaert is goed opgevangen en de van Dender overgekomen Mattis Persoons heeft al zeven keer het doel gevonden. Wetteren komt uit in Poule D samen met Rupel Boom en KSV Oudenaarde.
 
KSV Oudenaarde staat op de zesde plaats in derde A met 24 punten uit 15 wedstrijden. De jongens van Kris Andries doen het niet slecht en kunnen nog altijd de eindronde halen. Tegen leider Standard Wetteren werd er met 0-1 verloren. Tegen Maldegem werd er 1-1 gelijkgespeeld en Londerzeel werd met 2-0 verslagen. Oudenaarde komt uit in Poule D samen met Rupel Boom en Standaard Wetteren.
 
KLSK Londerzeel staat twaalfde met 15 punten uit 15 wedstrijden. Ze staan niet op een degradatieplaats maar zullen in de terugronde toch een paar sterke resultaten moeten neerzetten om niet in de problemen te komen. Trainer Marc Dillen heeft dus nog heel wat werk voor de boeg in 2007. Tegen Wetteren werd er 1-1 gelijkgespeeld en tegen Maldegem met 2-0 gewonnen. Londerzeel komt uit in Poule B samen met Eendracht Aalst en Maldegem.
 
KSK Maldegem is de laatste vertegenwoordiger uit Derde A. Zij doen het echt niet goed in de derde klasse en hebben amper 7 punten uit 15 wedstrijden. Dat is één puntje meer dan hekkensluiter Harelbeke. Ze hebben 6 punten minder dan Meerhout die op de laatste plaats staan die recht geeft op een rechtstreeks verlengd bedrijf in derde. Dus ondanks de weinige punten die ze hebben kunnen ze mits een sterke terugronde nog heel wat goedmaken. In de competititie werd er tegen Standaard Wetteren met 2-0. Tegen Turnhout werd er met 8-0 verloren, een dieptepunt in een pover seizoen. Maldegem komt uit in Poule B tegen Eendracht Aalst en Londerzeel.
 
Olympic Charleroi is leider in Derde B met 33 punten uit 15 wedstrijden. Ze hebben een voorsprong van twee punten op Namen en drie op Sprimont. Met zeven Ivorianen in de kern is dit Charleroi technisch heel sterk. Organisator Michel Francken denk dan ook dat deze ploeg een heel goede kans maakt op de eindoverwinning. Charleroi komt uit in Poule C samen met tweedeklasser SK Deinze en Gent-Zeehaven.
 
U mag van ons nog een voorbeschouwing van de tweedeklassers in dit tornooi verwachten en een voorbeschouwing van het Proftornooi. Gisteren hebben we een interview met een van de organisatoren gehad en ook dat mag je verwachten op voetbalkrant.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties