'Buffel op weg naar AZ'

'Buffel op weg naar AZ'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Waalse krant La Dernière Heure komt vandaag met het nieuws dat onze landgenoot Thomas Buffel mogelijk naar AZ Alkmaar zou overstappen. Buffel heeft het niet meer naar zijn zin bij Glasgow Rangers omdat hij te weinig speelgelegenheid krijgt van de Franse coach Paul Le Guen. Het kan volgens de krant al deze maand tot een overgang komen.
 
Ondanks het feit dat Buffel vindt dat hij te weinig speelminuten krijgt, deed Le Guen toch al vijftien keer een beroep op de Rode Duivel. In die vijftien partijen kwam hij driemaal tot scoren. Als hij voor zichzelf niet meer speelgelegenheid ziet weggelegd, wil Buffel andere oorden opzoeken.
 
Volgens La Dernière Heure zou AZ-trainer Louis Van Gaal hem graag bij de selectie halen. Buffel werd in het seizoen 1999/2000 door Feyenoord weggehaald bij Cercle Brugge. Na twee jaar verhuurd te zijn aan satellietclub Excelsior Rotterdam, speelde hij drie jaar in De Kuip. In 2004 trok hij naar Schotland om bij The Gers te spelen omdat hij van toenmalig Feyenoord-trainer Ruud Gullit ook al aan de kant werd gelaten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties