Andorra ontvangt Engeland in Spanje

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Andorra ontvangt Engeland in Spanje
Foto: © SC

Andorra heeft van de Europese voetbalbond UEFA toestemming gekregen om tegen Engeland te spelen in Barcelona. De wedstrijd tegen de Engelsen is een kwalificatiewedstrijd voor het EURO 2008 dat in Zwitserland en Oostenrijk wordt georganiseerd.

"Het is duidelijk dat het erg moeilijk is voor de Andorrese voetbalbond om een wedstrijd te organiseren waarbij verwacht wordt dat zo twintigduizend Engelse supporters zullen afreizen om de wedstrijd mee te maken. Het land beschikt niet over een stadion om zoveel supporters te ontvangen", aldus William Gaillard van de UEFA. "Bovendien was er geen probleem wat betreft de toestemming van de Spaanse voetbalautoriteiten en het organisatiecomité in Barcelona want die toestemming was er al", aldus Gaillard die daarmee de beslissing van de UEFA toelicht.

De wedstrijd tussen Andorra en Engeland zal plaatsvinden op 28 maart in het Estadio Olimpico de Montjuich waar Espanyol Barcelona zijn thuiswedstrijden afwerkt in de Primera Division. Het is overigens niet de eerste keer dat Andorra uitwijkt naar Spanje. Tegen Nederland werkten ze onder andere hun interlands af in het Miniestadi waar Barcelona-B zijn wedstrijden speelt en dat vlak naast Camp Nou ligt. Toen Andorra thuis tegen België speelde in de voorronde van het EK 2004, speelde het wel in de hoofdstad La Vella.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties