Borgerhout onderuit tegen Genk

Dirk Pieters
| 0 reacties
Borgerhout onderuit tegen Genk
Foto: © SC

Van bij de start leek Borgerhout de ambitie te koesteren om zelf het spel te maken en druk te gaan zetten op de Genkse speler in balbezit. Tegen een counterende thuisploeg was dit misschien niet helemaal de logische strategie. Genk beschikt niet over een getalenteerde spits die een defensie die zichzelf goed organiseert kan openbreken. Zij moeten het vooral hebben van de tegenstoot in de ruimte tussen de aanval en de defensie van hun tegenstanders.
De Borgerhoutse druk leverde in de eerste minuten enkele corners op voor de bezoekers en een schot van Sababti dat voorlangs ging.  Een eerste Genkse corner werd ingeleverd bij Stegemann die vanuit de tweede lijn een harde pegel naar het doel van Talhaoui stuurde, maar die keerde met de vuisten. In de 4de minuut wist Lagouireh zich met wat meeval door het centrum van de defensie te wurmen en een alerte Talhaoui moest een hoekschop toestaan. Genk heeft een beproeft recept voor dergelijke stilstaande fases. De strakke assist van Coppola naar de tweede paal waar Stegemann opdook een metertje van de staak was prima en de voorsprong was een feit.
 
4’43”de minuut: Alain Stegemann: 1 – 0
 
Een minuutje later was een tussenkomst van Conté nodig om het schot van Kasmi in corner te duwen. De corner van Joundi belandde bij Sababti die op de deklat schoot.
De snelle uitbraak van Genk werd bij de tweede paal ingeleverd bij Ouchene maar die besloot voorlangs.
Bij een nieuwe corner voor Borgerhout wist Conté nog net met één hand de bal in een nieuwe corner te tippen.
Op een schot van Zouggaghi in de 8ste minuut nam Conté opnieuw geen risico en bokste de bal over de zijlijn. Een actie van Joundi over de flank werd mooi ingeschoten maar ging via de verste staak naast. Op een schot van Belmhani in de 10de minuut moest Conté opnieuw plat.
In de 11de minuut prikte Genk bij een vrije trap weer even tegen maar Talhaoui weerde de schicht van Coppola stijlrijk.
Toen in de 12de minuut Sababti de bal klaar legde voor Belmhani loste Conté het schot maar zonder gevaar. Even later bracht Coppola de bal goed voor maar Mouazziz wist zich geen raad met deze fraaie assist en besloot naast.
 
Borgerhout bleef wel corners verzamelen maar rijpe doelkansen bleven uit. In de 17de minuut kaatste Ajouaou met Hzaïne en zo kwam Ajouaou wel voor Conté en deze keer wist hij de bal onder de Genkse goalie door te prikken.
 
17’13”de minuut: Ahmed Ajouaou: 1 – 1
 
Na deze verdiende gelijkmaker roken de bezoekers bloed. Sababti brak met een snelle omschakeling uit en stuurde Hzaïne weg in de diepte. Diens schot leverde enkel een neiuwe corner op.
De corner werd voor doel ingeleverd bij Ajouaou  die niet aarzelde om de voorsprong op het bord te mikken.
 
18’25”de minuut: Ahmed Ajouaou: 1 – 2
 
20seconden later leek het even nog mooier te worden toen Karim El Moussaoui Ajouaou de diepte instuurde maar Ajouaou lukte er net niet in om de grabbelende Conté met een gelifte bal te verschalken.
Kort voor de pauze was er nog even gevaar bij een nieuwe Genkse corner waarbij de onzekerheid in de bezoekende defensie bleek, maar gelukkig was ook bij Genk de balcirculatie nu wat onzuiverder zodat het gevaar al snel geweken was.      
 
RUSTSTAND: 1 – 2
 
TWEEDE SPEELHELFT
 
Sabi koos voor Talhaoui, Kasmi, Joundi, Sababti en Ajouaou.
Acciardi stuurde Conté, Leone, Castellana, Mouazziz en Ouchene tussen de lijnen.
Genk kwam veel gretiger voor de dag dan in de eerste periode. Al in de 21ste minuut probeerde Leone met een hard schot zijn kans te gaan maar de bal week af. Nadien kwam er wat meer rust  en nog later zelfs opnieuw druk van de bezoekers die nochtans met voorsprong aan de tweede periode waren begonnen. In de 27ste minuut viel er een eerste kans uit de lucht toen Stegemann met een typische snelle tegenstoot de te traag omschakelende bezoekers in verlegenheid bracht en Coppola bediende. Coppola besloot gelukkig nog naast het kader. Een halve minuut later was het wel bingo. Met een diepe pas werd Lagouireh gevonden en die besloot koelbloedig onder Talhaoui door.
 
28’33” Aziz Lagouireh: 2 – 2
 
Borgerhout reageerde niet goed op deze tegentreffer. De ploeg verloor koelbloedigheid en rust en dat niet alleen. Er was amper gecenterd of nieuw balverlies zorgde bijna binnen de 5 seconden voor een nieuw doelpunt toen Moutoud Stegemann bediende en deze nog tegen de deklat wist te besluiten.
Een aangeslagen bezoekende ploeg zag in de 29ste minuut Coppola door het centrum van de defensie wroeten om dan in 2 keer Talhaoui te kloppen. Er was wat meeval en wat slap verdedigend werk voor nodig , maar het doelpunt telde even goed.
 
29’12” Fabrizio Coppola: 3 – 2
 
De volgende 10 minuten probeerde Borgerhout vruchteloos het tij te keren maar hoe langer het duurde hoe wanhopiger de pogingen werden. Een goede thuisdoelman Conté stak overal wel een voet, een vuist of zijn vege lijf voor , maar hij had blijkbaar gezworen dat de bal er niet meer zou ingaan.
En zo gebeurde het ook. Alleen al in de slotminuut knalde Kasmi nog 2 keer tegen de staak.
Aan de score wijzigde niks meer. 
 
EINDSTAND: 3 – 2          
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties