Voorbeschouwing: Rollen er weer koppen?

Rita De Meyer
| 0 reacties
Voorbeschouwing: Rollen er weer koppen?
Foto: © SC

Zaterdagavond staan er maar liefst zeven wedstrijden van de 20e speeldag op het programma. Van de toppers komen enkel AA Gent en Anderlecht in actie, en het wordt ook weer uitkijken naar het degradatiegeweld onderin.

AA Gent moet in de vooravond al op zoek naar de zege tegen Lokeren. Voor Gent staan niet allleen drie belangrijke punten op het programma, maar ook de eer, want geen enkele Buffalo verliest graag tegen streekgenoot Lokeren.

Ook voor Anderlecht zijn de drie punten een must. Het wordt een belangrijk weekend voor de Brusselaars, want bij winst tegen Westerlo en puntenverlies van Genk op het veld van Standard neemt men voor het eerst sinds lang de leidersplaats over. Anderlecht – Westerlo wordt ook het duel der topschutters, Mémé Tchité en Patrick Ogunsoto.

Lierse zet operatie redding verder met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. De Pallieters wonnen hun laatste twee thuiswedstrijden en willen die goede reeks graag verder zetten. Zulte Waregem kan zich ook geen verlies veroorloven, anders komt het degradatiespook weer angstwekkend dichtbij.

Dat degradatiespook is ook Moeskroens grootste nachtmerrie. Les Hurlus zitten al weken in puntennood en staan ook dit weekend voor een moeilijke opdracht. Moeskroen bezoekt immers Roeselare, dat thuis zelden tot nooit punten laat liggen. Het wordt trouwens de laatste wedstrijd van Moeskroen-trainer Gil Vandenbrouck. Hij wordt begin volgende week vervangen door Ariël Jacobs. Kan Vandenbrouck Moeskroen nog een laatste afscheidscadeautje bezorgen?

Over afscheid gesproken. Als het Bergen van
José Riga vanavond niet wint tegen Germinal Beerschot, kan ook hij zijn biezen pakken. Het Bergense bestuur stelde Riga immers een ultimatum: winnen of buiten.

Dan gaat het er bij Cercle Brugge veel rustiger aan toe. Nochtans staat ook Cercle niet op een veilige positie. De groen-zwarten kunnen maar beter punten rapen tegen Charleroi. Ook
Jacky Mathijssen moet zich zorgen maken, een derde verliespartij op rij zou zeer zwaar om dragen zijn.

Sint-Truiden ten slotte bekampt thuis FC Brussels. Ook bij deze twee teams de zijn punten welkom. Zeker bij FC Brussels, waar het zwaard van Damocles (of dat van Vermeersch) al weken boven het hoofd van coach
Albert Cartier hangt.

Het belooft dus weer een spannende zaterdagavond te worden. En net als vorige week zouden er wel eens koppen kunnen rollen...


auteur: Anthony VDP
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties