De naam Schuster circuleert in de Allianz Arena

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De naam Schuster circuleert in de Allianz Arena
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt bij Bayern München langzaam duidelijk dat Ottmar Hitzfeld, de interim-trainer na het ontslag van Felix Magath, geen zin heeft om ook na dit seizoen nog door te gaan als oefenmeester van de uittredende landskampioen. De Duitse pers is dus al bezig met namen naar voren te brengen die volgend jaar trainer kunnen worden van de Beierse trots. De naam die het vaakst voorkomt, is die van Bernd Schuster. Vooral Franz Beckenbauer lijkt een voorstander te zijn van diens komst.

Na dit seizoen wil Hitzfeld zijn baan als analist bij de betaalzender Première weer opnemen. Beckenbauer wilde dat Hitzfeld bleef maar liet voor de camera's van diezelfde betaalzender de naam van Schuster vallen. "Hij heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld. Een zeer, zeer goede naam", aldus Beckenbauer. Schuster is momenteel coach van de Spaanse eersteklasser Getafe.

In de Frankfurter Allgemeine Zeitung reageerde Schuster al. "Een contract bij een club als Bayern. Daar droom je als coach van en dat is de kans waarop je wacht. Dan moet je direct met de auto of met de fiets naar het trainingsveld rijden", aldus de Getafe-coach die zo duidelijk aangeeft heel graag naar Bayern te verhuizen maar officieel heeft hij nog niets gehoord.

Schuster geeft aan dat hij het nog altijd naar zijn zin heeft in Spanje, maar dat hij altijd Duitser is gebleven en de Bundesliga ziet zitten. "In de laatste jaren hebben twee clubs met mij contact opgenomen en daarbij was VfL Wolfsburg. Aan mij heeft het destijds niet gelegen dat de deal niet is rondgeraakt", besluit de flamboyante Duitser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties