Fans Antwerp en Standard door het lint

Steven Bologne
| 0 reacties
Fans Antwerp en Standard door het lint
Foto: © SC

Na de bekerwedstrijd tussen Antwerp en Standard lieten supporters van Antwerp zich van hun mindere kant zien. Toen de bussen van Standard het stadion verlieten werden die enkele meters verderop bekogeld met flesjes en stenen. Een tiental busruiten werden hierdoor flink beschadigd.
 
Na de wedstrijd troepten supporters van de Antwerpse club samen voor het supporterscafé ‘The Great Old’. Daar kwam het tot een confrontatie met de politie. Toen de colonne met bussen van Standard passeerde, werden deze bekogeld. De politie greep in en zette het waterkanon in om de heethoofden af te koelen, desalniettemin moesten een tiental ruiten eraan geloven. Zestien fans werden geïdentificeerd en kregen onmiddellijk een stadionverbod uitgeschreven van drie maanden, wat later verlengd zal worden. Anderen zullen op basis van de videobeelden nog worden veroordeeld.
 
Wat later op de avond gebeurde er nog een incident op de E313. Ter hoogte van de afrit Geel-Oost maakten enkele supporters van Standard het wat de bont op de bus, waardoor enkele ruiten het begaven. De scherven kwamen op enkele voorbijrijdende auto’s terecht die hierdoor werden beschadigd. De Luikse ordediensten, die de bussen begeleidden, grepen in en pakten enkele supporters op.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties