KBVB zit muurvast in de zaak-Ye

KBVB zit muurvast in de zaak-Ye
Foto: © SC

Vandaag pakken de Belgische kranten uit met het nieuws dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voorlopig niets kan doen in de zaak rond de gokchinees Zheyun Ye. Bondsprocureur René Verstringhe heeft ondertussen zijn klacht laten vallen tegen alle beschuldigden van Lierse SK die het gezag van de voetbalbond niet willen aanvaarden. 

Oorzaak van de malaise is het arrest-Mitu waardoor de bond al zijn macht is kwijtgeraakt. Ondertussen vraagt de KBVB wel dat alle betrokkenen het gezag van de bond aanvaarden, maar met dat verzoek lijkt Verstringhe bot te vangen. Net zoals Marius Mitu, Igor Nikolovski en Laurent Fassotte vinden ook Paul Put, Laurent Delorge en Yves Van der Straeten dat de bond de strafrechterlijke procedure moet afwachten.

Wie wel bereid is om op korte termijn een straf te aanvaarden is Cliff Mardulier, onlangs nog op proef bij Roda JC, en de club Lierse zelf. Hasan Kacic en Ninoslav Milenkovic hebben daarover nog geen beslissing genomen. Mardulier wil zo snel mogelijk van de hele zaak verlost zijn en Lierse heeft een brief van het parket dat het niet in verdenking wordt gesteld. Een straf verwacht de club dan ook niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties