Dury onder de indruk van Milan Lab

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Dury onder de indruk van Milan Lab
Foto: © SC

Francky Dury bracht deze week een bezoek een AC Milan. Hij bezocht er onder meer het befaamde Milan Lab, het labarotorium waar alle spelers van de club uitvoerig onderzocht worden. Dury was erg enthousiast over het bezoek.

"Ik ben blij dat ik het Milan Lab gezien heb. We gaan het niet overnemen, want dat is onbetaalbaar", legt Dury uit in Het Laatste Nieuws. "Alles leidt tot een ongelooflijk professionele aanpak. Wij kennen testen rond uithouding, kracht en explosiviteit. Wat voeding betreft bestelt in Milan iedereen wat hij nodig heeft via de computer. Alles is geïnformatiseerd. Hun specialisatie gaat veel dieper. Op het einde van de week gaat de staf van Milan samenzitten om uit te maken wie klaar is voor de volgende wedstrijd."

"Bij Milan wordt iedereen constant opgevolgd en bijgevolg ook voortdurend bijgestuurd. Elk individu wordt voortdurend opgevolgd. Je kan spelers zo professioneel maken als je zelf wil. Zij worden verplicht topprofs te zijn."

Milan Lab nabootsen is uiteraard te duur voor Zulte Waregem, maar Dury is wel van plan bepaalde technieken over te nemen. Hij zal binnenkort samen zitten met zijn medische staf om te bespreken wat mogelijk is. "Spelers beter maken door trainingen lukt mij niet meer. Dus zal ik ze via individuele benaderingen moeten verbeteren. Ook wij zullen dat doen. Bij Milan wordt het lichaam van de spelers constant gecorrigeerd. We zagen een paar toestellen die niet al te duur zijn. Voor het verstevigen van de enkels, van de knieën. Ik ga een rapport maken. Om zaken op ons niveau proberen op te pikken. Wat ik zag is schitterend, uniek in het voetbal. Wij zijn amateurs, maar we worden ook als amateurs opgeleid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties