'Romario vergat één doelpunt'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Romario vergat één doelpunt'
Foto: © SC

Volgens het Nederlandse dagblad De Volkskrant hoeft de Braziliaan Romario niet meer op jacht te gaan naar zijn duizendste doelpunt. Die heeft hij namelijk al gescoord.

Heel voetbalminnend Brazilië wacht al sinds 25 maart op het grote moment dat de 41-jarige aanvaller op het magische moment wanneer hij zijn duizendste treffer aan zal tekenen. Nu is echter gebleken dat de spits één doelpunt is vergeten op zijn erg nauwkeurig bijgehouden lijstje.

Op die lijst komen namelijk ook de doelpunten voor die Romario gescoord heeft in vriendschappelijke wedstrijden. Bij het nakijken van die lijst bleek dat O Baixinho een doelpunt te zijn vergeten. In 1990, in loondienst van PSV Eindhoven, scoorde Romario een doelpunt in een vriendschappelijke oefenpot tegen de amateurs van Nieuw-Buinen. 

Een oud-bestuurslid van die club en de oud-doelman hebben dat overigens al bevestigd aan De Volkskrant. PSV won die oefenpartij mte 8-1 van Nieuw-Buinen en zoals in de krant toen ook werd vermeld, scoorde Romario één keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties