PSV naar Anfield voor de eer?

Yves Dekoning
| 0 reacties
PSV naar Anfield voor de eer?
Foto: © SC

Kwartfinale Champions League
Liverpool - PSV
(agg 3-0)
Woensdag 11-04-2007, 20u45
Anfield

PSV mag een bezoekje brengen aan het legendarische Anfield. De Nederlandse club verloor de heenmatch in de kwartfinale van de Champions League met 0-3 en staat dus voor een hopeloze missie. Ronald Koeman geeft de hoop alvast niet op, maar beseft wel dat hem een heel moeilijke opdracht wacht. Hij hoopt vooral het beste en zal handelen naar het moment. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit."
Ook Rafael Benitez blijft voorzichtig. Twee jaar geleden haalde zijn Liverpool in de finale een achterstand van 3-0 op tegen AC Milan. De Spanjaard is dat nog niet vergeten. Hij wil dat zijn jongens met de juiste ingesteldheid het veld betreden en voluit gaan voor een overwinning. Hij wil zeker geen risico's nemen. 

Bij PSV ontbreken maar liefst zes spelers. Jan Kromkamp (ex-Liverpool), Alex, Alcides, Edison Mendez, Michael Reiziger en Ibrahim Afellay zullen niet meespelen. Koeman nam zelfs enkele jeugdspelers mee naar Liverpool en verdediger Dirk Marcellis zou zijn Europees debuut maken.

Benitez zal niemand rust gunnen tijdens het duel met PSV. Hij wil zijn sterkste elftal op het veld brengen. Xabi Alonso was er tegen Reading niet bij, maar keert terug in de basis. Fabio Aurelio is geblesseerd en Dirk Kuyt geschorst. Mark Gonzalez start waarschijnlijk in de basis. Als Jermaine Pennant tegen een gele kaart aanloopt, mist hij een eventuele halve finale.

Liverpool: Reina, Finnan, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Agger, Riise, Pennant, Gerrard, Alonso, Sissoko, Mascherano, Gonzalez, Zenden, Bellamy, Crouch, Fowler, Dudek. 

PSV Eindhoven: Gomes, Fehér, Addo, Da Costa, Simons, Salcido, Culina, Cocu, Vayrynen, Xiang, Koné, Farfan, Tardelli, Van Eijden, Ter Horst, Marcellis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties