Wie mag wanneer Europa in?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wie mag wanneer Europa in?
Foto: © SC

De Jupiler League en de Beker van België komen of zijn al in een beslissend stadium en daarom maakte de krant Het Nieuwsblad een overzicht over wanneer welke club Europa in mogen. Interessant is dat vooral voor AA Gent, Charleroi en Club Brugge, die nog in een strijd verwikkeld zijn voor de vierde en vijfde plaats. Bij de Bruggelingen moeten ze alvast hopen op een bekerfinale tegen Anderlecht want dan is hun seizoen met zekerheid enigszins gered. De clubs die cursief tussen haakjes staan, staan momenteel op die positie in het klassement, de clubs die onder 'wie' staan zijn de teams die hoogstwaarschijnlijk in aanmerking zullen komen voor die plaatsen.

Landskampioen: (Anderlecht)
Wie?
Anderlecht of RC Genk

Europees:
Speelt de derde voorronde van de Champions League. Anderlecht zou daarin - met weinig overschot - nog reekshoofd kunnen zijn, RC Genk is dat zeker niet.

Runner-up: (RC Genk)
Wie?
RC Genk of Anderlecht

Europees:
Speelt de tweede voorronde van de Champions League. Anderlecht en RC Genk zijn daar zeker reekshoofd.

Derde: (Standard Luik)
Wie?
Standard of AA Gent
Europees:

Speelt de tweede (en laatste) voorronde van de Uefa-beker waarin beide teams zeker reekshoofd zijn. Plaatsen ze zich voor de eerste ronde van de Uefa-beker, zijn ze zeker geen reekshoofd meer.

Bekerwinnaar:
Wie?

Anderlecht, Standard Luik, AA Gent of Club Brugge

Europees:
Speelt in de tweede voorronde van de Uefa-beker. Mocht de bekerwinnaar ook al een ticket voor de Champions League op zak hebben, dan gaat de verliezende finalist naar de Uefa-beker. Haalde de bekerwinnaar al een ticket voor de Uefa-beker, dan mag de nummer vier in het klassement naar de Uefa-beker. Haalde de bekerwinnaar de Champions League en de verliezende finalist de Uefa-beker, dan mag opnieuw de vierde in de stand naar de Uefa-beker.

Vierde: (AA Gent)
Wie?
AA Gent of Standard Luik

Europees:
Speelt in de tweede (en voorlaatste) ronde van de Intertoto-beker. Als de nummer drie in de stand de beker wint of verliezend finalist is tegen de eerste of tweede, dan mag ook de nummer vier naar de Uefa-beker.

Vijfde: (SC Charleroi)
Wie?
SC Charleroi of Club Brugge

Europees:
Mag naar de tweede ronde van de Intertoto-beker als de nummer drie of vier in de stand de beker wint. Of als één van die twee clubs verliezend finalist is van een club die via de competitie Champions League of de Uefa-beker haalde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties