Liverpool wint FA Youth Cup

Yves Dekoning

Manchester United - Liverpool 2-2 (strafschoppen 3-4)

Liverpool heeft voor het tweede jaar op rij de FA Youth Cup gewonnen. Op Old Trafford wonnen de jonge Reds met 0-1 nadat ze eerder op Anfield met 1-2 werden verslagen. In de verlengingen vielen geen doelpunten zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Liverpool moest winnen en ging er ook voor. De bezoekers waren beter en in de 56ste minuut scoorde Robbie Threlfall de belangrijke treffer. Craig Lindfield vond twee keer het doelkader op zijn weg. Een eerste keer hield doelman Robert Zieler zijn netten met behulp van de dwarsligger schoon en in de verlengingen knalde hij keihard tegen het doelhout.

Ook Manchester United kreeg zijn deel van de kansen, maar Febian Brandy kon de netten niet bol zetten. Tegen het einde van de reguliere speeltijd werkte hij de beste kans zwak af en in extratijd werd een acrobatische poging gekeerd. Met het einde in zicht begon de vermoeidheid steeds meer te wegen en waren strafschoppen onafwendbaar. Daarin toonden de jonge Reds zich sterker dan de jonge Mancunians. Liverpool scoorde vier op vier terwijl Man Utd twee keer miste.

Manchester United: Ron-Robert Zieler, Richard Eckersley, Corry Evans (Scott Moffatt 99), Kenny Strickland, James Chester, Daniel Drinkwater (Antonio Bryan 72), Daniel Welbeck (Magnus Eikrem 87), Sam Hewson (c), Febian Brandy, Chris Fagan, Daniel Galbraith

Liverpool: David Roberts, Stephen Darby, Michael Burns, Jay Spearing (c), Robbie Threlfall, Charlie Barnett, Jimmy Ryan (Lee Woodward 95), Astrit Ajdarevic (Steven Irwin 81), Craig Lindfield, Ryan Flynn, Ray Putterill

Toeschouwers: 24347