Ronaldo niet naar Copa America

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ronaldo niet naar Copa America
Foto: © SC

De Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft op de televisiezender Globo TV gezegd dat hij Ronaldo niet zal oproepen voor de Copa America die tijdens deze zomer in Venezuela wordt gespeeld.

"Ik ga andere spelers oproepen. Wij weten wel tot wat Ronaldo in staat is. Het is een type speler waar je altijd op kunt rekenen wanneer je hem nodig hebt", aldus Dunga. Ronaldo speelde geen wedstrijd meer voor de Seleçao sinds Dunga Carlos Alberto Parreira opvolgde als Braziliaans keuzeheer.

Ronaldo, al 104 keer een gouden kanarie, heeft nochtans een beslissende geschiedenis in de Copa America. In 1997 en 1999 had hij een belangrijke rol in het behalen van de Zuid-Amerikaanse titel, de evenknie van het EK voetbal. 

De Copa America is het eerste toernooi van Dunga als bondscoach. Hij zou graag zijn beste spelers ter beschikking hebben, maar de kans is toch vrij groot dat een aantal internationals zullen afbellen als gevolg van de overvolle Europese voetbalkalender. Brazilië is in Venezuela overigens titelverdediger want het pakte twee jaar terug in Peru de titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties