Forcom in pole-position voor futsaltitel

Kenneth Ringoot

Vanavond stond de heenwedstrijd van de playoffsfinale tussen Forcom Antwerpen en Action21 Charleroi op het programma. Action21 Charleroi speelde de afgelopen zeven jaar kampioen en wist zelfs enkele malen de dubbel te behalen. Met al het Braziliaans geweld zeker en vast een te duchten tegenstander. Forcom Antwerpen zit echter wel in een bloedvorm en presteert heel sterk in hun sporthal, “Het Rooi.” De omroeper sprak vooraf stevige taal, samen met de spelers moesten alle supporters van Het Rooi “de hel van Berchem” maken en zodoende Charleroi op voldoende achterstand plaatsen voor de terugwedstrijd. Dat het in Berchem kan spoken, daar kan Brussels United van meespreken, zij kwamen vrijdag een voorsprong verdedigen en werden met een droge 6-0 huiswaarts gestuurd.

Het was dan ook Forcom Antwerpen dat het beste uit de startblokken schoot. Pogingen van Karim Bali en Ylias El Haoual gingen naast. Toch was het Action21 Charleroi dat in de tweede minuut op voorsprong klom. Na slordig verdedigen van Appie Idlaasri kon Chaibai de 0-1 binnentrappen. Appie voelde dat hij iets goed te maken had en dat deed hij amper een minuutje later. Met een mooie krulbal wist hij doelman Fehrmann te verslaan en zo de bordjes weer in evenwicht te zetten.

Forcom Antwerpen ging door op hun elan maar pogingen van Bachar, Harram en Hulshorst werden met lijf en leden gekeerd door Fehrmann. Het duurde negen minuten vooraleer Action21 nog eens kon dreigen en het was meteen weer heel gevaarlijk. Plotseling stond Wilson alleen voor doelman Morant maar die kwam gepast uit. Dat “the pink panther” Morant een goede keeper is, bewijst hij even later als hij een schot van Fossé nog met één handje keert. Het publiek roept Bali op om te toevere en dat doet hij ook in de twaalfde minuut, zijn schot strandt echter op de benen van Fehrmann.

Na een kwartier vond Action21 Charleroi dat het tijd was om een stapje hoger te gaan spelen en Forcom kwam zo een tijdje niet meer aan de bal. Als Antwerpen de bal dan had, deden ze er meteen ook iets gevaarlijks mee, zo strandde het schot van Mustapha Harram op de doelpaal. We gaan uiteindelijk na een goede kans voor Gessner, rusten met de 1-1 op het bord. Charleroi speelt duidelijk afwachtend en zo maakt Forcom Antwerpen het spel en krijgt het uiteraard de betere kansen.

In de tweede helft schiet Forcom alweer het beste uit de startblokken. Zo vinden Karim Bachar en Karim Bali tweemaal Fehrmann op hun weg. Toch kan kapitein Bachar na een mooie solo doorheen de waalse defensie de 2-1 binnenleggen. Forcom is duidelijk de betere ploeg en het weet na 31 minuten de kloof zelfs nog uit te diepen. Dick Hulshorst trapt eerst tegen de doelman maar daarna verdwijnt het leer via een knie ongelukkig in doel. Morant doet ook zijn duit nog in het zakje, vijf minuten voor tijd mag Johnny Van Melkebeke alleen op hem af maar de Antwerpse doelman staat pal. Hij ziet zijn inspanning beloond want aan de overkant schuift Appie de 4-1 eindstand binnen.

Forcom Antwerpen wint zo oververdiend de heenwedstrijd van deze finale. Action21 Charleroi wou duidelijk de schade beperken maar met een 4-1 verlies richting Charleroi zal toch wel tot nadenken stemmen. Goed nieuws voor de waalse trainer, Vavadio. Vrijdag recupereert hij namelijk laatste man Zico.