Forcom overtuigend landskampioen

Luc Goderis
| 0 reacties
Forcom overtuigend landskampioen
Foto: © SC

Forcom Antwerpen heeft zich vrijdag overtuigend tot Belgisch landskampioen Futsal gekroond.  Na de heenmatch wonnen de Antwerpenaars nu ook de return van Action 21 Charleroi.  De voorbije zeven seizoenen kroonde Charleroi zich telkens tot 's lands beste, maar Antwerpen doorbrak met 4-1 en 9-5 winst de hegemonie.

Charleroi dat de reguliere competitie als leider had afgesloten en tijdens de return een 4-1 achterstand moest ophalen begon zeer bits aan de partij.  Na amper zes seconden trapte Zico zonder pardon zijn ex-ploegmaat Karim Bachar met een extreem smerige overtreding van het veld.  Bachar, die net gehuldigd was als de Gouden Schoen, kwam met een kuit- en achillespeeskneuzing niet meer aan spelen toe.

De Antwerpenaars lieten zich na de regelrechte aanslag en een vroeg tegendoelpunt van Chaibai echter niet ontmoedigen.  Al even snel schoot Idlaasri zijn team opnieuw langszij.  Charleroi controleerde de wedstrijd en diepte voor de pauze de voorsprong tot 3-1 uit, maar seconden voor de rust lukte Gesner de aansluitingstreffer.
 
A21 kwam aangeslagen uit de kleedkamers en onder leiding van Bali leidde Forcom in geen tijd met 3-6.  Telkens Charleroi een doelpuntje dichter sloop volgde onmiddellijk het rake antwoord van Antwerpen en toen een wanhopig Charleroi eerst met Fehrman en later met Zico als vliegende doelman ging spelen was de zaak beklonken voor Forcom.

Antwerpen demonstreerde en maakte het met enkele pareltjes helemaal af.  A21 kon nog net de complete vernedering, en dubbele cijfers, vermijden. Het werd 5-9.

De Antwerpse topclub ging niet alleen aan de haal met de titel van landskampioen en de Gouden Schoen, maar Carmelo Nieddu werd nog eens tot beste coach van het seizoen gekozen.  De kers op de taart was voor Jill Elegeer, die na 34 jaar trouwe dienst bij de club afscheid kon nemen met de trofee van futsalpersoonlijkheid.

Uitslag Gouden Schoen :
1. Karim Bachar (Antwerpen) 242 punten
2. Lucio Rosa Lima (Charleroi) 234
3. Diogo Guimaraes de Castro (Brussels) 110
4. Karim Bali (Antwerpen) 98
5. Betinho Bezerra (Morlanwez) 96

Beste scheidsrechter :
Christian Hauben (Saint-Nicolas)

Topschutter :
Betinho (Morlanwez) 49 goals

Beste coach :
Carmelo Nieddu (Antwerpen)

Beste doelman :
Eder Fehrmann (Charleroi)

Beste belofte : Antoine Lemaire (Carolos Frameries)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties