Cappellen behoudt kansje op tweede

Bart Hermans
| 0 reacties
Cappellen behoudt kansje op tweede
Foto: © SC

Cappellen heeft zondag de troostfinale in de eindronde van de derdeklassers gewonnen. Het versloeg Dessel Sport met 2-1. Hiermee behoudt Cappellen uitzicht op een plek in tweede nationale. De geruchten dat Geel (vereffening) en Namen (licentieproblemen) geen ticket voor tweede klasse krijgen, worden immers steeds sterker. 

Voor aanvang van de wedstrijd werden alle spelers door clubbestuur en supportersclub in de bloemen gezet. Hoewel de wedstrijd op papier geen belang meer had, begonnen beide ploegen gedreven aan de wedstrijd. De afscheidnemende Severeyns werd al snel diep gestuurd, maar de knappe lobbal werd door Van Hoof in hoekschop geranseld. Aan de overzijde ging Andrews goed plat op de doorbraak van Beyens. Cappellen bleef de betere ploeg en Severeyns schoot een voorzet van Devic in één tijd op Van Hoof. Even later moest de Desselse doelman alweer in actie komen op een kopbal van Devic. Na het eerste kwart van de partij zakte het tempo en kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Na een half uur klom Dessel op voorsprong. Na een overtreding op De Keyser kreeg Dessel verrassend een vrije trap die haarfijn werd binnen gekruld door Farssi. Cappellen leek van slag en de laatste kans uit de eerste periode was voor de bezoekers. Chergui tikte Tibari binnen de zestien aan. De strafschop van Persa werd gepareerd door Andrews.

Cappellen schoot ook na de pauze het beste uit de startblokken. Meeusen stuurde Jusic de ruimte in, maar diens schot miste de goede richting. Ook na de dubbele applauswissel voor Andrews en Meeusen bleef de thuisploeg de wet dicteren. Een voorzet van Kubilskis werd door Devic naast gewerkt. Diezelfde Devic was even later op aangeven van Severeyns wel succesvol en kon zo de stand weer in evenwicht brengen. Dessel zette daar enkel een vrije trap van Grozdanic tegenover die Brughmans niet in verlegenheid kon brengen. Het was dan ook de thuisploeg die nadrukkelijk op zoek ging naar de zege. Devic schoot naast en kon even later niet bij de bal bij een ingestudeerde vrije trap via Severeyns en Chergui. Toen Thijs even later Severeyns aantikte mocht de Cappellense aanvoerder zijn 75ste treffer voor Cappellen aantekenen vanop de strafschopstip. Dessel probeerde nog, maar Christina kopte naast. In de blessuretijd kreeg Cisse Severeyns nog een staande ovatie toen hij naar de kant werd gehaald en Cappellen de partij met tien uitspeelde. [AN]

Cappellen: Andrews (54' Brughmans), Dekkers, De Keyser (46' Mücher), Rombouts, Chergui; Meeusen (54' Kubilskis), De Vlaming, Jusic, Devic; Jusic en Severeyns.

Dessel Sport: Van Hoof; Thijs, Remen, Christina, Farssi; Tibari (46' Grozdanic), Imagbudu, Camara, Conderaerts; Beyens en Persa (54' Teher).

Doelpunten: 31' Farssi 0-1, 70' Devic 1-1 en 85' Severeyns 2-1.

Geel: Persa, De Keyser, Chergui, Camara en Imagbudu..
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties