Analyse Germinal Beerschot: Ups and downs

Dirk Pieters
| 0 reacties
Germinal Beerschot: Ups and downs
Foto: © SC

Met een kleine vertraging zetten we vandaag de prestaties van Germinal Beerschot in de spotlight. De ploeg van trainer Marc Brys heeft de doelstelling gehaald. Vijftig punten en een plaats ergens bovenaan het klassement was de bedoeling. 

De competitie 

De start van Germinal Beerschot was er één met ups and downs. Op een overwinning volgende meestal een nederlaag. Thuis werd er wel gewonnen van Beveren, Moeskroen en Bergen, maar op verplaatsing ging het dan steeds onderuit. Zo waren Sint Truiden, Club Brugge en vooral Racing Genk iets te sterk. Het moet ook gezegd worden dat de Antwerpse club niet altijd meeval had met de beslissingen van de scheidsrechter. Zo werd er met 1-0 verloren van Anderlecht, terwijl de ploeg van Marc Brys heel wat meer verdiende. 

Ook in de terugronde kende Germinal Beerschot geen regelmaat. Het bestuur en trainer Marc Brys begrepen er niets van. Club Brugge en Racing Genk werden wandelen gestuurd, maar opnieuw ging de club daarna onderuit tegen rode lantaarn Lierse en het zwakke Lokeren. De supporters werden er moedeloos van. Ze zagen uistekende voetbal afgewisseld worden met erbarmelijke wedstrijden. Uiteindelijk behaalde de club een mooie zesde plaats in het klassement. Vooral de drie laatste overwinningen zorgden nog voor een serieuze sprong voorwaarts. 

Toppers en floppers 

Het mag gezegd worden. Germinal Beerschot heeft minstens één grote topper in de ploeg. Aanvaller François Sterchele werd topschutter in de Belgische competitie. De goalgetter speelde een uitstekend seizoen en was met momenten onhoudbaar voor de verdediging van de tegenstander. Sterchele scoorde dit seizoen 21 doelpunten. Naast de aanvaller liepen ook nog doelman Luciano en de Argentijna Losada zich geregeld in de picture. Of de doelman ook volgend seizoen nog bij Germinal Beerschot zal spelen, valt af te wachten. Wel is zeker dat Losada nog minstens een jaar langer te zien zal zijn op het Kiel. 

Niet alle aangetrokken Argentijnen waren voltreffers. Zo vertrokken er verschillende in het midden van het seizoen. Het waren vooral Colman en Losada die het verschil maakten. Quinteros en Figueroa kwamen nauwelijks aan spelen toe.

Ook over Jurgen Cavens kan heel wat geschreven worden. De aanvaller kreeg in de heenronde geen bal tussen de palen. De spits werd uitgelachen en uitgefloten op de tribunes, maar kwam na de winterstop dan toch los. Enkele goede wedstrijden leverden hem meteen een nieuw contract op bij de Antwerpse club.
 
Toekomst 

Hoe de toekomst van Germinal Beerschot er gaat uit zien valt af te wachten. Waar spelen Sterchele en Luciano volgend seizoen? Wie zal hun plaats innemen bij een vertrek? Vast staat wel dat Germinal Beerschot het minstens even goed wil doen. Als we het bestuur van de club mogen geloven dan wil het zich nog versterken om nog hoger te mikken in het klassement. Voor een nieuw succes moet Harm Van Veldhoven zorgden. De ex-trainer van Cercle Brugge neemt de plaats in van Marc Brys. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties