Reacties na Lierse-KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties na Lierse-KVM
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant verzamelde na de wedstrijd Lierse – KV Mechelen enkele reacties:
 
Issame Charai kon revanche nemen op zijn ex-club waar hij onder Paul Put nooit echt een kans heeft gekregen. "Nee, het is geen revanche, Lierse is verleden tijd. Ik kijk nu verder en KV Mechelen is mijn club. Ik geef wel toe dat het een sportieve revanche is maar wraakgevoelens heb ik niet. Het enige wat telt is nu de promotie met Mechelen. Als we zondag op KV Kortrijk winnen is het gedaan. Dit is ronduit schitterend. Op het veld waren we de betere ploeg. In de tweede helft schakelde Lierse op powerplay over maar echt in de problemen brachten ze ons niet. Hopelijk kunnen we zondag feesten want dit Mechelen is echt klaar voor eerste klasse."
 
Ook Bjorn Vleminckx was dolgelukkig. "Zeg nooit nooit, maar dit mag niet meer fout lopen. De overwinning is oververdiend ook al was het een moeilijke tweede helft. We hebben de klus op karakter geklaard. Wel jammer dat ik mijn derde doelpunt heb laten liggen. Ik twijfelde even en wilde de doelman dribbelen. Ik was niet meer zo fris na deze wedstrijd. Toch moeten we opletten voor Antwerp en zelf geconcentreerd toeleven naar zondag."
 
Bert Dhont lijkt nog beter te worden elke wedstrijd. In de competitie deed hij het al heel goed en in de eindronde lijkt hij nog sterker. "Ik wist op voorhand dat het pompen zou worden tegen Lierse. Gelukkig vond ik op het einde mijn tweede adem terug. Ik voelde me goed en ging mee naar voor. Spijtig dat Vleminckx één van mijn doorsteekpassen niet kon verzilveren. Dat is eigenlijk het kleine minpuntje: We zijn het vergeten af te maken. Hierdoor konden we de wedstrijd niet rustig uitspelen en bleef het spannend tot het einde. Maar we moeten natuurlijk naar het positieve kijken: onze collectieve kracht en de getoonde mentaliteit. We zijn er nog niet maar we moeten natuurlijk ook geen verstoppertje meer spelen. Als we in Kortrijk geen punten laten liggen is het binnen."
 
Kjetil Rekdal besefte na de wedstrijd ook dat het behoud bijna onbereikbaar is geworden. "We verloren de wedstrijd in de eerste helft. Onze kans op het behoud is nu wel heel klein geworden. Het enige wat ons rest is scherprechter spelen in het duel tussen Mechelen en Antwerp."
 
Mario Verheyen was onder de indruk van Mechelen-speler Dunkovic. "Hij was heer en meester op het middenveld en benutte de ruimte optimaal. Mechelen vormde voor de rust een hecht blok en maakte toen het verschil. Ik denk wel dat er aan het tweede doelpunt van Vleminckx een buitenspelgeurtje hangt. Mathematisch kan het nog maar de kans is klein dat we ons nog kunnen redden."
 
Ook Sven Kums beseft dat het normaal gezien over is. "Je kan niet keer op keer mirakels uit de mouw blijven schudden. In de eerste helft hadden we geen greep op het middenveld en schoten we te kort tegen een ontketende Dunkovic, die de geboden ruimte gepast uitgespeeld. Mentaal wordt het nu zeer moeilijk om tegen Antwerp nu in onze kansen te geloven. Toch zullen we er alles aan doen om die laatste kans te grijpen. We behouden dan een waterkans als Mechelen het niet afmaakt in Kortrijk. Spijtig genoeg hebben we ons lot niet meer in eigen handen." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties