Technische Commissie staat achter bondscoach

Steven Bologne
| 0 reacties
Technische Commissie staat achter bondscoach
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Technische Commissie van de voetbalbond beslist op 25 juni over het lot van bondscoach René Vandereycken. Een ontslag van de best betaalde bondscoach ooit lijkt echter enorm veraf, in de commissie zijn er maar weinig leden die Vandereycken niet steunen.
 
De commissie bestaat uit elf leden die een doorslaggevende stem hebben. “In veel gevallen volgt het Uitvoerend Comité het oordeel van de Technische Commissie”, weet Algemeen Penningmeester Germain Landsheere. “Bij mijn weten is dat hier nog nooit anders geweest.”
 
De krant Het Laatste Nieuws contacteerde zes van die elf leden en peilde naar hun plannen. Volgens Georges Ingelbrecht is er van een ontslag geen sprake. “René is een goede trainer en ik verwacht dat we hem het gewoon zullen doorgaan. Een nieuwe trainer betekent extra kosten en daar hebben we de middelen niet voor.”
 
Ook Karel Dierickx is geen tegenstander van de bondscoach. “We hebben weinig aan een andere trainer, hij verdient al het nodige krediet. De oorzaken liggen niet bij de trainer.” Ook voorzitter Antoine Van Hove en drie leden Roland Louf, Jean-Pierre Nolteirs en Herman Wijnants staan niet gekend als tegenstanders. Van de Vijf Franstalige leden staan er dan weer drie lijnrecht tegenover Vandereycken, een minderheid en dus lijkt de positie van Vandereycken safe. De KBVB wil bovendien ook geen twee contracten betalen, die van een nieuwe trainer en de verdere uitbetaling van de huidige bondscoach.
 
Op het internet circuleren al verschillende petities om de bondscoach op straat te krijgen. Een andere petitie wil dan weer dat Eric Gerets de Nationale ploeg in handen moet krijgen, daar zijn al 500 voorstanders voor te vinden. Hebt u zelf ook een mening over de toekomst van Vandereycken, laat ze dan gelden in onze poll, u kan hem terugvinden aan de linkerzijde op onze hoofdpagina
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties