Alex Valencia gaat naar AGF

Alex Valencia gaat naar AGF
Foto: © SC

De Deense club AGF speelt volgend seizoen opnieuw in de Deense eerste klasse, de SAS-Ligaen. De club uit Aarhus is ondertussen druk bezig met de spelerskern te versterken met het oog op een langer verblijf in de hoogste afdeling. Eerder trok de club al Jerry Lucena van Esbjerg en Kim Madsen van Hansa Rostock aan.
 
Vandaag werd bekend gemaakt dat de Noorse international Alex Valencia bij AGF een contract voor drie jaar heeft getekend. De 27-jarige middenvelder speelde van 2001 tot en met 2003 bij het Noorse Brann Bergen. Na de aanstelling van Mons Ivar Mjelde als trainer bij Brann verdween hij naar de reservebank. In 2004 verkaste hij naar IK Start Kristiansand dat toen in tweede speelde. Valencia had een belangrijk aandeel in de promotie van Start naar eerste in 2005. Dat jaar werd hij door de Noorse krant VG Nett uitgeroepen tot speler van het jaar.
Bij Start speelde hij 77 wedstrijden en scoorde elf keer. Valencia heeft ook vijf caps voor de nationale ploeg achter zijn naam staan.
 
Directeur Brian Steen Nielsen is alvast tevreden met de nieuwe aanwinst: “Valencia is een geweldige speler, vooral offensief is hij sterk. Hij is ook een bijzonder creatief speler. Wij hebben hem geruime tijd gevolgd en hij gaat een belangrijke versterking voor ons op rechts worden”, aldus Nielsen.
 
Ook Valencia is blij met de transfer. “Ik hoop dat we dit seizoen op zijn minst in de top zes kunnen eindigen, ik hoop dat ik daartoe een bijdrage kan leveren. Misschien levert het me ook een plaatsje in de nationale elf op”, aldus Valencia.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties