Argentinië knokkend voorbij Colombia

Mathias Dumarey

ARG 4 - 2 COL

Argentinië is het tweede land dat zich al kon kwalificeren voor de kwartfinale van de Copa America. Het versloeg in een aangenaam kijkstuk Colombia met 4-2. Juan Román Riquelme ontpopte zich als de belangrijkste man bij de topfavoriet voor de eindzege.

Argentinië keek net als in zijn vorig duel tegen de Verenigde Staten snel tegen een achterstand aan. Edixon Perea had in de tiende minuut met een hakbal een schot van David Ferreira in doel verwerkt. Argentinië werkte zich snel terug in de match. Via een omstreden penalty na een fout op Lionel Messi kwam het team van bondscoach Alfio Basile weer op gelijke hoogte. Hernan Crespo was de man die de strafschop omzette maar hij blesseerde zich daarbij. Direct na het nemen van de strafschop moest Diego Milito hem vervangen.

Voor de pauze nog zorgde Riquelme dat zijn land met een verdiende voorsprong kon gaan rusten. De erg belangrijke spelmaker kopte een voorzet van Javier Zanetti tegen de touwen en in de blessuretijd van de eerste helft knalde hij nog een vrije trap binnen.

Na de rust wilde Colombia niet als een geslagen hond acteren. Zeventien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam het tot de aansluitingstreffer. Jaime Castrillon was de doelpuntenmaker met een rake kopbal. Niet veel later moesten de Colombianen wel met tien verder na een rode kaart voor Fabian Vargas. Diego Milito maakte er in de slotfase nog 4-2 van.