Belofteninternationals maken verschil

Dirk Pieters

Cercle Brugge heeft ook zijn derde vriendschappelijke wedstrijd tot een goed einde gebracht. Het won met zware 1-8 cijfers van vierdeklasser KSV Diksmuide. Nieuwste aanwinst Kristof Snelders was nog niet van de partij, maar doelpunten werden er genoeg gemaakt. Wel van de partij waren de belofteninternationals Stijn De Smet en Tom De Sutter. Zij maakten opnieuw het verschil.

KSV Diksmuide speelde aardig mee in de beginfase, maar de grote kansen waren voor de bezoekers. Toch was het een half uur wachten op het eerste doelpunt. Tom De Sutter zette de actie zelf op en maakte het mooi af: 0-1. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging het scoren veel vlotter. Al na zes minuten zorgde de snelle flankspeler Gombani voor de 0-2. Diksmuide probeerde iets terug te doen en kwam opnieuw in de wedstrijd. Een vrije trap werd mooi voorbij doelman Bram Verbist getrapt. Cercle Brugge herpakte zich snel en De Smet ging nu de hoofdrol opeisen. Eerst schoot hij de 1-3 tegen de netten en Gombami zorgde voor de 1-4. Nu ging het allemaal heel snel en De Smet zorgde voor de 1-5, 1-7 en 1-8. Tussendoor kon ook tester Traoré een doelpuntje meepikken. [AN]

Cercle Brugge: Verbist, Artz (46’ Mahan), Wille (46’ Vandenbussche), Viane, Portier, Hasi, Serebrennikov (66’ Milosevic), Gombami (66’ Catteeuw), Nyoni (60’ Traoré), Boi (60’ Slovic), De Sutter (46’ De Smet). De geblesseerde Iachtchouk (licht geblesseerd en uit voorzorg niet in actie) was niet van de partij.

Doelpunten: 30’ De Sutter 0-1, 51’ Gombami 0-2, 55’ x 1-2, 56’ De Smet 1-3, 65’ Gombami 1-4, 75’ De Smet 1-5 (penalty), Traoré 1-6, 90’ De Smet 1-7, 90’ + 1’ De Smet 1-8.