Sterchele, het vervolg: 'Club heeft beste papieren'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Sterchele, het vervolg: 'Club heeft beste papieren'
Foto: © SC

De soap rond François Sterchele krijgt elke dag een nieuwe wending. Volgens Het Laatste Nieuws zou de aanvaller het liefst opnieuw met Jacky Mathijssen werken en zou Club Brugge dus de beste papieren hebben om de aanvaller in te lijven. Blauw-zwart moet wel eerst Bosko Balaban ergens zien te slijten. 

François Sterchele trok twee seizoenen geleden van de toenmalige derdeklasser OH Leuven naar Charleroi. Daar scoorde hij, onder de vleugels van Jacky Mathijssen tien keer. Vorige zomer wist hij een transfer naar Germinal Beerschot af te dwingen. Daar werd hij topschutter met 21 doelpunten en werd hij international. Meteen werd duidelijk dat hij niet lang meer bij Germinal Beerschot zou voetballen, hoewel er oorspronkelijk een vraagprijs van vier miljoen euro op zijn hoofd werd geplakt. 

Half juni bereikte Anderlecht een akkoord met Germinal Beerschot. De transferprijs zou beduidend lager liggen dan vier miljoen euro. Sterchele ging zelf gaan onderhandelen met paars-wit, maar terwijl iedereen witte rook verwachtte, sprongen de onderhandelingen nog af. Volgens Anderlecht zou de entourage van Sterchele boven de 750.000 euro loon nog eens 150.000 euro extra gevraagd hebben. Sterchele vertelde dan weer dat hij geen 48 uur bedenktijd kreeg. Hij verweet Anderlecht een gebrek aan respect en de deal ging niet door. 

Later mengden ook Beitar Jeruzalem, 1. FC Köln, Vitesse en Standard zich in de strijd, maar echt concreet werd dat niet. Uiteindelijk leek Heerenveen de nieuwe werkgever van Sterchele te gaan worden. Opnieuw werd er een akkoord bereikt met Germinal Beerschot, maar opnieuw ketste de transfer af. Heerenveen wou de Rode Duivel nog wel bedenktijd geven, maar toen hij na het weekend nog geen beslissing had genomen vonden ook de Friezen het welletjes. 

Ondertussen zou Club Brugge, net als een Nederlandse subtopper, interesse tonen voor de aanvaller. Club, met ex-trainer Mathijssen aan het roer, zou de voorkeur wegdragen voor Sterchele. De 25-jarige spits zou al een positief gesprek gehad hebben met blauw-zwart. "Brugge is voor François een interessante club. Het is de top in België en François kent trainer Mathijssen nog van bij Charleroi", aldus zaakwaarnemer Selak

Sterchele kreeg van zijn werkgever tot woensdag de tijd om een beslissing te nemen over zijn toekomst. Club Brugge vroeg (en kreeg) echter uitstel aan Germinal Beerschot tot eind deze week. Blauw-zwart moet immers Bosko Balaban nog zien te slijten. Beitar Jeruzalem haakte af en dus is de hoop van Club gericht op Red Bull Salzburg, de Oostenrijkse kampioen, met Trappatoni aan het roer. Die willen voorlopig slechts 900.000 euro neertellen, terwijl Club minstens 1,5 miljoen wil vangen, wat nog steeds minder is dan de opstapclausule van 2 miljoen. Dat wijst erop dat blauw-zwart meer heil ziet in Sterchele en dus absoluut van Balaban af wil. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties