WK U-20: Argentinië nam de maat van Polen

Mathias Dumarey

ARG 3 - 1 POL

Argentinië heeft zich vorige nacht ook kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het WK voor spelers onder de twintig jaar in Canada. Het naam met 3-1 vlot de maat van Polen ondanks een achterstand op het halfuur. De kwartfinale van Argentinië belooft overigens een kraker te worden want de tegenstander is niemand minder dan Mexico dat zich dit toernooi ook al ontpopte tot één van de grote favorieten op de eindzege.

Iets voorbij het halfuur zag het er nochtans minder goed uit voor Argentinië toen de Poolse prijsschutter Dawid Janczyk net door de buitenspelval glipte en doelman Sergio Romero vloerde met een laag schot. Argentinië zou nog voor de pauze langszij komen na een copybook-aanval die knap werd afgerond door Angel Di Maria.

Het fluitsignaal van de scheidsrechter om de tweede helft op gang te fluiten was nog maar amper gedoofd of Argentinië had de achterstand omgezet in een voorsprong. Sergio Aguero kreeg de bal, zette zich goed vrij en vloerde overhoeks de Poolse doelman. De Europeanen waren niet bij machte om in de tweede helft het technisch superieure Argentinië nog in moeilijkheden te brengen en Aguero beloonde zijn wedstrijd met nog een tweede doelpunt vier minuten voor affluiten. In blessuretijd pakte Janczyk nog een domme tweede gele kaart waardoor zijn toernooi iets vroeger was afgelopen dan voor zijn ploegmaats.

Doelpunten: 33' Janczyk 0-1, 40' Di Maria 1-1, 46' Aguero 2-1, 86' Aguero 3-1

Rode kaart: 92' Janczyk