Zulte Waregem: 'De competitie is belangrijk'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Zulte Waregem: 'De competitie is belangrijk'
Foto: © SC

Na de voorbeschouwing van Sint Truiden, is het nu de beurt aan Zulte Waregem. De ploeg die in het eerste jaar in eerste klasse iedereen had verrast kwam afgelopen seizoen op competitievlak wel iets te kort. Europees daarentegen beleefde Zulte Waregem een schitterende tijd. De ploeg wil dit seizoen opnieuw schitteren in de hoogste nationale competitie. 

Wijzigingen in het tussenseizoen

Zulte Waregem zag verschillende spelers vertrekken, maar probeerde deze plaatsen zo goed mogelijk op te vullen. Tony Sergeant, Tjörven De Brul, Merlier en Tosin Dosunmu verlieten de club. Vooral het vertrek van Tony Sergeant zal niet evident worden om op te vangen. De middenvelder speelde enkele goede seizoenen voor Zulte Waregem, maar vertrok inmiddels naar het Italiaanse Bari.

Zulte Waregem versterkte zich wel met Rudison Ferreira, een Braziliaanse dribbelkont en trok eveneens Nikica Jelavic aan. Het is de bedoeling dat Kevin Roelandts de plaats van Sergeant zal invullen. Ook Triantafillidis en Bart Van Zundert (KV Mechelen) moeten bij Zulte Waregem voor de nodige versterking zorgen.

Het transferverhaal van Zulte Waregem was afgelopen seizoen geen hoogvlieger, maar de club denkt nu wel de juiste nieuwe aanwinsten te hebben gevonden. Op aanvallend vlak trok de club de Senegalese aanvaller Mbaye Leye aan.

Verwachtingen

De verwachtingen van Zulte Waregem zijn duidelijk: opnieuw in de competitie zo goed mogelijk presteren. Op Europees vlak deed de club het even goed als het seizoen ervoor bij hun debuut in eerste klasse. In de Jupiler League daarentegen vielen de resultaten tegen. Het was duidelijk dat Zulte Waregem nog steeds een amateurclub was die voor verrassingen zorgde. Dit seizoen wil de ploeg van trainer Franky Dury zich opnieuw concentreren op de competitie en dit op meer professioneel niveau. Toch zal het niet gemakkelijk worden. In de eerste zes wedstrijden krijgt Essevee Standard op bezoek en moet het naar AA Gent en Anderlecht. De ploeg van Dury kan maar beter meteen wakker schieten in het begin van het seizoen wil het iets rapen tegen deze clubs. Of de nieuwelingen tegen die tijd al ingewerkt zijn, valt nog af te wachten.

Speler om naar uit te kijken: Kevin Roelandts

De middenvelder die overkomt van Germinal Beerschot krijgt misschien wel de zwaarste taak. De ex-Club Brugge-speler moet de ploeg opnieuw doen draaien en moet tevens de taak van Tony Sergeant overnemen. Sergeant was zowel op als naast het veld een belangrijke pion voor de club, maar door zijn vertrek komt die taak op de schouders van Roelandts terecht. De middenvelder liet eerder bij Germinal Beerschot al zien dat hij alvast over die kwaliteiten beschikt. 

Onze pronostiek: elfde plaats

Door de zware start van Zulte Waregem zal het begin misschien niet schitterend verlopen, maar Voetbalkrant.com is er zeker van dat de club zich probleemloos uit de degradatiezone zal we ten te houden. Coach Franky Dury liet eerder al zien een goede groep te kunnen smeden, maar het blijft afwachten hoelang de oefenmeester daarvoor nodig zal hebben. Voetbalkrant.com denkt dat Zulte Waregem op een elfde plaats zal terechtkomen. 

Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen. 

Klik hier om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : www.voetbalkrant.com/gratis_wedden

Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat Zulte Waregem kampioen wordt, wint u 47 000 euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties