Lokeren houdt Franse club in bedwang

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren houdt Franse club in bedwang
Foto: © SC

Lokeren lijkt klaar voor de competitiestart. De oefencampagne verliep totnogtoe zo goed als vlekkeloos en ook vanavond liet Lokeren een goede indruk. FC Toulouse werd op een gelijkspel gehouden. Toulouse eindigde vorig seizoen als derde in de Franse Ligue 1. Lokeren startte met een ploeg die waarschijnlijk dicht bij de basiself van volgend weekend tegen Sint-Truiden zal liggen. 


De wedstrijd kwam maar traag op gang, maar na een halfuur zorgde Lokeren voor het eerste doelgevaar via een schot van Ivan Vukomanovic. Ook eenzame spits Boban Jancevski kreeg een kans, maar zijn kopbal werd gered door doelman Doucher van Toulouse. Toulouse was vooral gevaarlijk via de Zweed Johan Elmander, maar de centrale verdediging van Lokeren stond paraat.

Ook Mathieu viel op bij Toulouse. Hij opende de debatten in de tweede helft met een goed schot, maar Boubacar Copa kon redding brengen. Mario Carevic, het nieuwe goudhaantje van Lokeren, kreeg de grootste kans van de wedstrijd na een mooie actie van Marcel Mbayo, maar scoren kon het dribbelwonder voorlopig nog niet voor Sporting. Lokeren scoorde wel nog, maar Jancevski had de bal met de arm in doel gewerkt volgens de scheidsrechter. Dieuze was nog gevaarlijk voor de Fransen, maar eerst trapte hij naast en later lag Copa in de weg.

Lokeren speelde een degelijke wedstrijd, maar moest vooral verdedigen in de tweede helft. Uiteindelijk is de 0-0 toch een knap resultaat tegen een Franse topclub en dit enkele dagen na de gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge. Lokeren staat er, maar een extra spits moet er nog bij komen. Jancevski bewees al sterk en werkkrachtig te zijn, maar heeft nog een snelle spits naast zich nodig.

Op de bank zat waarschijnlijk de nieuwe spits van Lokeren al. Het gaat om Ibrahim Somé Salombo. Dit is een 19-jarige Congolees die vorig seizoen al bij de reserven van Club Brugge en Brussels mocht aantreden. De spits kwam vorig jaar uit voor Ajax Cape Town in Zuid-Afrika, de club waar Lokeren ook al Tiko weghaalde, een verdedigende middenvelder die ook uit Congo komt. Een andere tester bij Lokeren, de Nigeriaan Ekpoki, zal doorgestuurd worden. Hij maakte de laatste tien minuten vol tegen Toulouse. Mario Carevic werd uit voorzorg wat vroeger naar de kant gehaald voor de wederoptredende Patiyo Tambwe. Carevic heeft nog een kleine conditieachterstand.

Lokeren : Copa, Madi, Joao Carlos, Doll, El Mouataz, Vukomanovic, Overmeire, Tiko (75' Clappaert), Mbayo (85' Camara), Carevic (73' Tambwe), Jancevski (78' Ekpoki).

Toulouse : Doucher, Ebondo, Jönsson, Cetto, Ilunga, Dieuze, Fabinho (46' Sirieix), Batlles (75' Sissoko), Mathieu (69' Beirgougnoux), Emana (81' Contant), Elmander (59' Gignanc).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties